kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Amcasını öldürüp 3 yıl maaşını çekti

Giriş Saati : 30.11.2008 14:20
Güncelleme : 30.11.2008 16:40
Yeni Haber
Konya'nın Akşehir ilçesinde 2005 yılında belediye çöplüğünde çuval içinde cesedi yanmış halde bulunan Celal Köklü'nün (72) cinayet zanlısı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Celal Köklü adına bir bankanın Akşehir şubesine kredi çekmek için yapılan müracaatı şüpheli bulan görevliler, başvuruyu incelemeye aldı.

Durumu güvenlik güçlerine bildiren banka görevlileri, Cemal Köklü'nun aylık 590 YTL olan emekli maaşını almaya gelen yeğeni Mehmet K'ye (43), kartın süresinin dolduğunu ve kart sahibinin bankaya gelmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan araştırma sonrası gözaltına alınan Mehmet K, prostat kanseri olduğu belirtilen ve yalnız yaşayan amcası Celal Köklü'yü 3 yıl önce öldürdüğünü ve cesedini belediye çöplüğüne attığını itiraf etti.

Amcasını öldürdükten sonra 2005 yılından bugüne kadar maaşını çekmeye devam ettiğini söyleyen Mehmet K, sorgusu tamamlandıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Mehmet K'nin, amcasını öldürdükten sonra cesedini yaktığı, çuvala koyduğu cesedi ise bir ay evde sakladıktan sonra çöplüğe attığı öğrenildi. Cesedin ise cinayetten 3 ay sonra bulunduğu anlaşıldı.

Bu arada, Mehmet K'nin, kendi fotoğrafını kullanarak amcasının adına düzenlenmiş kimlik çıkarttığı da belirlendi.

Akşehir Belediyesine ait Karabulut köyündeki çöplükte 2005 yılı Haziran ayında bir erkek cesedi bulunmuş, Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemede cesedin kimliği tespit edilememişti.