kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nijerya'da seçim şiddeti: 200 ölü

AA
Giriş Saati : 30.11.2008 18:46
Yeni Haber
Nijerya makamları, ülkenin orta kesimlerindeki Jos kentinde Cuma ve Cumartesi günleri Hristiyanlarla Müslümanlar arasında meydana gelen çatışmalarda en az 200 kişinin öldüğünü bildirdiler.

Jos'un başkenti olduğu Plateau eyaletinin Enformasyon Bakanı Nuhu Gagara düzenlediği basın toplantısında, polisin verdiği resmi rakamlara göre 200 civarında insanın öldüğünü söylerken, Perşembe günkü yerel seçim sonuçlarının neden olduğu olaylarda yaralananların sayısını belirtmedi.

Eyalet yönetiminin kentteki cesetlerin sayımını da yapacak bir arama ve kurtarma komisyonu kurduğunu kaydeden Nijeryalı yetkili, ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Nijerya'da yerel seçimlerin ardından Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında çatışmaların çıktığı Jos kentinde durumun normale dönmekte olduğu bildirilmişti.

Nijerya ordusundan yapılan açıklamada, "Durum yavaş yavaş normale dönüyor" denilmiş ve hiçbir yeni şiddet vakasının bildirilmediği açıklanmıştı. Ordu, verilen ölü sayılarının ise "abartılı olduğunu" belirtmişti.

Jos kentinde bulunan Nijerya Kızılhaçından bir yetkili ise, şiddet olaylarında "300'den fazla insanın öldüğünü" söylemiş, Jos merkez camisi imamı da, camide "yaklaşık 400 ceset" bulunduğunu iddia etmişti.

Plateau eyaletinin başkenti Jos, perşembe günü yapılan seçim sonrası muhalif Müslüman ve Hristiyanlar arasında çatışmalara sahne olmuştu.