kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Engellilere ücretsiz oyun

Giriş Saati : 30.11.2008 14:29
Güncelleme : 30.11.2008 21:35
Yeni Haber
Diyarbakır'da engelliler için ücretsiz tiyatro oyunu sahnelenecek.

Merkezi İstanbul'da olan Su Gösteri Sanatları Mask-Kara Tiyatro Topluluğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi turnesi kapsamında geldikleri Diyarbakır'da ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda engellilere ücretsiz gösteri sunacak.

Doğa, hayvan, çevre ve insan sevgisinin sözlü ve görsel olarak anlatıldığı ''Görünmez Sirk'' adlı oyunun yönetmeni Tuna Öztunç, turne çalışması kapsamında Diyarbakır'da sahneledikleri oyunla 1880 ilköğretim öğrencisine ulaştıklarını söyledi.

Kız kardeşinin de engelli olduğunu, toplumun engelli bireyleri yeterince sahiplenmediğini ve sorunlarına duyarlı olmadığını ifade eden Öztunç, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Engellilerin toplumun diğer bireylerinden herhangi bir farkları olmadığının hissettirilmesi gerektiğini ifade eden Öztunç, şunları kaydetti:

''Biz de topluluk olarak üzerimize düşeni yapmak istedik. Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda salı günü engelli kardeşlerimize ücretsiz gösteri sunacağız. Gösterimizle çocuklara hoşça vakit geçirteceğimize inanıyorum.''

Öztunç, Su Gösteri Sanatları Mask-Kara Tiyatro Topluluğu sanatçılarının rol aldığı gösteriye tüm çocukların gelebileceğini söyledi.