kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kısa... Kısa...

28.11.2008
Talih Kuşu'nda devler yarışacak
ÖZELLEŞTİRME
İdaresi'nin Şubat ayına kadar teklif alacağı Milli Piyango özelleştirmesinde son dönemece girildi. Yatırımcı krize rağmen Talih Kuşu'na koştu. Aralarında yerli ve yabancıların bulunduğu 7 firma şartname aldı. Bunlar arasında, Doğuş, Alarko, Fiba, Doğan Grubu gibi Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin de bulunduğu belirtiliyor. Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, krize rağmen bu ihaleden çok umutlu olduklarını söyledi.

Şimdi Londra'da ev alma zamanı
İNGILTERE'NİN
başkenti Londra'da 15 gün içinde ev fiyatları rekor seviyede düştü. Hatta bazı bölgelerde düşüş 100 bin sterline (155 bin dolar) kadar ulaştı. Noel öncesinde evlerini satmak isteyenlerin yarattığı aşırı arzın fiyatlardaki düşüşü körüklediğine işaret eden Globrix adlı kuruluş, evlerini mutlaka satmak isteyenlerin fiyat kırdığını bildirdi.

Kaleseramik: Bir yılda personel 108 kişi azaldı
KALESERAMİK,
Eylül 2008 tarihinden bu yana şirkette çalışan kimsenin işine son verilmediğini duyurdu. Kaleseramik'ten yapılan açıklamada, sektörün içine düştüğü yapısal sorunları çok önceden fark ederek gerekli tedbirlerin alınması çalışmalarının 2007 ortalarında başlatıldığı vurgulandı. Açıklamada, bu amaçla, rekabet gücünü artırmak üzere üretim, pazarlama, satış, tedarik zinciri süreçlerinin gözden geçirildi.

Balkanlar'da krize karşı güçbirliği
BALKAN
Ekonomi Zirvesi Sonuç Bildirgesi'nde, AB üyelik perspektifinin bölgede barış ve istikrara katkı sağladığı, Türkiye'nin Balkanlar'da siyasi ve ekonomik reformların gerçekleştirilmesine cesaret verdiği belirtildi. Balkan ülkelerinin ekonomileri üzerindeki etkilerine karşı, ortak bir tavır geliştirilmesi gerektiği, krizin etkilerini en aza indirebilmek için ülkeler arasında işbirliği ve politika koordinasyonunun önem taşıdığı vurgulandı.