kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

27.11.2008
İspanya'dan otomotive 1 milyar $ destek geliyor
İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero, otomotiv endüstrisini desteklemek için 800 milyon euroluk (1 milyar dolar) fon kullandıracaklarını açıkladı. Fonun 11 milyar euroluk kurtarma paketinin parçası olduğu açıklandı.11 milyar dolarlık paketle 2009 yılında 300 bin kişiye iş yaratılması hedefleniyor.

ArcelorMittal 9 bin kişiyi işten çıkarıyor
Dünyanın en büyük çelik üreticisi Arcelor- Mittal talepteki düşüş nedeniyle 9 bin kişiyi işten çıkarabileceğini açıkladı. Bu Lüksenburg merkezli şirketin toplam işgücünün yüzde 3'ünü denk geliyor. ArcelorMittal daha önce de Fransa'nın güneyindeki Bouches-du-Rhône bölgesindeki fabrikasında üretimi düşürme kararı almıştı.

S&P, Slovakya'nın notunu yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Slovakya'nın döviz cinsi kredi notunu A'dan A+'ya yükseltti. Kuruluştan yapılan açıklamada Slovakya ekonomisindeki olumlu gelişmelerin, ülkenin 2009 yılında Avrupa Birliği'ne katılmasını desteklediği belirtildi. S&P Slovakya'nın A1 seviyesindeki kısa dönem kredi notunu da teyit etti.

"Euro bölgesi 2009'da resesyonda olacak"
Avrupa Komisyonu'nun parasal konulardan sorumlu üyesi Joaquin Almunia, daha önce, küçük de olsa büyüme yönündeki beklentilerini değiştirerek, Euro Bölgesi'nin 2009 yılında resesyonda kalacağını söyledi. Almunia, "Aşağı yönlü riskler ortaya çıkıyor, önceki tahminlerimizi negatif büyüme olarak revize etmek zorundayız. Kriz 2009'da bitmeyebilir" dedi.

Eski yöneticiler primlerini geri verecek
İsviçre'nin en büyük bankası UBS'nin eski yöneticileri, kendilerine yapılan prim ve ödemelerinin 22 milyon İsviçre franklık (18.45 milyon dolarlık) kısmını daha geri verecek. UBS Başkanı Peter Kurer, özel hissedarlarla yaptığı toplantıda, eski yöneticilerden geri gelen prim ve ödemelerin miktarının 59 milyon doları bulduğunu söyledi.

Kredi kartı borçlularına 60 gün ek süre tanındı
Wall Street Journal gazetesi, İngiltere'de hükümetin isteği üzerine kredi kartı şirketlerinin borçlulara ödeme yapmaları için 60 gün daha süre verdiğini yazdı. Kâr amacı gütmeyen borç tasfiyesi şirketleri ile durumlarını çözmeye çalışan borçluların programdan yararlanabileceği belirtildi. Ülkenin en büyük kart veren şirketleri arasında Barclays, HSBC, Bank of America, Lloyds TSB ve HBOS bulunuyor.