kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

28.11.2008
'Bu yola baş koyduk yatırımımız sürecek'
MERCEDES-BENZ Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Hans Ulrich Maik, ekonomik krizin kapıda olduğunu belirterek, "Biz buna rağmen bu sene tekrar üretim rekoru kıracağız. 2010'da biz ışığı görüyoruz 2009 süresince sert mücadelemiz sürecek, hiçbir zaman yılmayacağız. Biz bu yola başımızı koyduk yatırımlarımız da devam edecek" dedi. Maik, istihdamı güvenceye almak için her türlü önlemi aldıklarını ancak istikrarsız talep nedeniyle fabrikanın esneklik göstermesi gerektiğini kaydetti.

Günlük tüketim arttı kriz raflara yansıdı

SEZON Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, üretimde artışa rağmen stok yapmaktan vazgeçen tüketicinin taleplerinde yüzde 10'luk düşüş olduğunu ve krizin raflara yansıdığını söyledi. Erdoğan, "2009'la birlikte bu daralma daha da şiddetlenecek. Artı yüzde 10'luk düşüş daha bekliyoruz" dedi. 2009'un ikinci yarısından itibaren piyasaların düzeleceğinin altını çizen Erdoğan, hükümetin açıklayacağı pakete göre sektörün ayrı bir talepte bulunup bulunmayacağına bakacaklarını dile getirdi.

Tavuk restoranı işini büyütebiliriz
PİYASADA tüketici taleplerindeki daralmaya rağmen etten tavuğa kayış tavuk satışlarını kurtaramadı. Keskinoğlu Şirketler Grubu Başkanı Keskin Keskinoğlu, 2008'de 50 milyon YTL'lik yatırım yaptığını belirterek, "2008'i 380 milyon YTL ciro ile kapatmayı hedefliyoruz" dedi. Keskinoğlu, Akhisar'da aldıkları arazide bir tavuk restoranı açmayı planladıklarını ve koşullar elverirse bu restoran işini büyüteceklerini ifade etti.