kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"IMF ile para konusu kolay daha ilkelerde anlaşamadık"

28.11.2008
Önlem paketi çalışmasının sürdüğünü, IMF anlaşmasının da netleşmediğini belirten Başbakan Erdoğan "12 Aralık Cuma'yı büyük ihtimalle bayrama ilave edeceğiz" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelerin henüz netleşmediğini belirtirken, ekonomik paketle ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Bilkent Oteli'nde düzenlenen 'Uluslararası İş'te Kadın Kongresi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekonomik paketin ne zaman açıklanacağına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Şu gün denmez" yanıtını verdi.

PAKETİN İLK ADIMI
Çalışmaları tam, sağlıklı olarak neticelendirdikten sonra gerekli açıklamaları yapacaklarını ifade eden Erdoğan, "Biz aslında peyderpey paketi uygulamaya koyduk. Varlıkların Türkiye'ye nakli ve içerdeki varlıkların bu noktada kayıt alına alınması hususları aslında paketin bir nevi adımıdır" dedi. Erdoğan, IMF'ye ilişkin bir soru üzerine de, "IMF ile görüşmeler henüz netleşmedi, devam ediyor" ifadesini kullandı.

BAYRAMA CUMA İLAVESİ
Başbakan Erdoğan, Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany ile yaptığı görüşmenin ardından, bir Macar gazetecinin IMF ile ilgili sorusunu da yanıtladı. Erdoğan, gazetecinin, "Türkiye IMF'den 19 milyar dolarlık bir kredi aldı. Bildiğimiz kadarıyla 26 milyar dolar talep etmişti" diye başlayan sorusu üzerine, "Nerede o para, ben göremedim" dedi. Haberin kaynağını bilmediğini belirten Başbakan Tayyip Erdoğan, "Şu ana kadar ne 26 milyar dolarlık talebimiz oldu, ne de 19 milyar dolar bize geldi. Henüz IMF ile görüşme safhasındayız. Daha ilkelerde henüz anlaşılmış değil. Para konusu işin en kolay yanı" diye konuştu. Bu arada, Başbakan, bayram tatili sonrasında arada kalan 12 Aralık Cuma gününün de "büyük ihtimalle" Kurban Bayramı tatiline ilave edileceğini duyurdu.