kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

EPDK'dan 28 milyon YTL ceza

Giriş Saati : 28.11.2008 14:39
Güncelleme : 28.11.2008 17:32
Yeni Haber
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), başını Petrol Ofisi, Shell, Turcas, BP ve Lukoil'in çektiği 47 dağıtım şirketine, petrol stok yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle toplam 28.2 milyon YTL ceza kesti. Şirketlerin her biri 600 bin YTL ceza ödeyecek. EPDK, Yuropet Akaryakıt ile Koçak Petrol'ün de lisansını iptal etti.

ANKARA(ANKA)-Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), başını Petrol Ofisi, Shell, Turcas, BP ve Lukoil'in çektiği 47 dağıtım şirketine, petrol stok yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle toplam 28.2 milyon YTL ceza kesti. Şirketlerin her biri 600 bin YTL ceza ödeyecek. EPDK, Yuropet Akaryakıt ile Koçak Petrol'ün de lisansını iptal etti.

2006 yılı içinde ulusal petrol yükümlülüğünü yıl boyunca yerine getirmeyen, kısmen yerine getiren, hiç stok tutmayan ve bildirimde bulunmayan 47 adet dağıtıcı lisansı sahibi hakkında 17 Ocak 2008 tarihli Kurul Kararları ile başlatılan soruşturmalar sonucunda düzenlenen raporlar, dağıtıcı lisansı sahiplerinden alınan savunmalar EPDK'nın 27 Kasım tarihli toplantısında karara bağlandı.

Bu çerçevede, 47 adet dağıtıcı lisansı sahibine 2006 yılı ulusal petrol stok yükümlülüğünün yerine getirilmemesi veya eksik getirilmesi sebebiyle toplam 28 milyon 200 bin YTL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Böylece başını Petrol Ofisi, Shell, Turcas, BP ve Lukoil gibi şirketlerin çektiği dağıtım sektörünün tamamına yakınına ceza kesilmiş oldu.
Ayrıca mevzuata aykırı durumunu düzeltmesi için yapılan ihbarların gereğini yerine getirmeyen Yuropet Akaryakıt Dağıtım Paz. Petrol Ür. İht. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. ile Koçak Petrol Ticaret Anonim Şirketi'nin dağıtıcı lisanslarının iptal edilmesine karar verildi.

ANKA