kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hükümet karşıtı gösteriler ekonomiyi etkilemeye başladı

Giriş Saati : 27.11.2008 14:00
Güncelleme : 27.11.2008 22:38
Yeni Haber
Tayland'da hükümet karşıtı Demokasi İçin Halk Hareketi (DİH) mensubu göstericilerin Bangkok'taki iki havaalanının ikisini de ulaşıma kapatması neticesinde ülkeye olan hava trafiği ciddi biçimde azaldı. İptal edilmeyen uçak seferleri Bangkok'a 140 kilometre uzaklıktaki U-Tapao Askeri Havaalanı'na yönlendiriliyor.

Dün Bangkok'a inmesi gereken THY uçağının da Hindistan'da bir süre bekledikten sonra Singapur üzerinden U-Tapao'a ulaştığı ve bu gece aynı havaalanından Türkiye'ye dönüş yapacağı öğrenildi. Dış ticaretinin çoğunu ABD ile gerçekleştiren Tayland'da dünyada yaşana ekonomik krizden sonra şimdi de ülkenin en büyük gelir kaynaklarından olan turizmin olumsuz etkilenmesi ile ülke ekonomik olarak zor bir döneme girdi.

Bazı ülkelerin vatandaşlarına Tayland'da gitmemelerini tavsiye etmesinden sonra özellikle Noel tatili için Tayland'ın sıcak ve tropik iklimini tercih etmeyi düşünen Batılı turistlerin rezervasyon iptalleri had safhaya ulaştı. Buna bir de hafta sonlarında Japonya'dan golf oynamak için gelenlerle duran hava trafiği eklendiğinde Tayland'ın maddi kaybını hesaplamak zorlaşıyor. Ülkenin resmi havayolu THAI, gösteriler sebebiyle yaşadıkları kaybın günlük 500 milyon Baht (yaklaşık 15 milyon dolar) olduğunu belirtti. Günde 60 binden fazla yolcuyu ağırlayan Suvarnabhumi Havalimanı yetkilileri de sadece yolcu gelirleri kaybının günlük 50 milyon Baht (yaklaşık 1,5 milyon dolar) olduğunu açıkladı.

Bu arada protestolar sebebiyle toplanacak yer bulmakta güçlük çeken Kabine, Başbakan Somchai Wongsawat'ın Peru'daki Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Toplantısı'ndan (APEC) dönerken uçağının hükümetin kalesi olarak görülen Chiang Mai'a inmesi üzerine toplantı için bu ili seçti.

Kabine üyelerini toplantı için Chiang Mai'a taşıyan uçak teknik bir arıza sonucu Bangkok'tai Don Muang Havaalanı'nın askeri bölümüne iniş yapmak zorunda kaldı.

CİHAN