kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lezbiyen askere şok tazminat

Giriş Saati : 27.11.2008 13:43
Güncelleme : 27.11.2008 22:38
Yeni Haber
İngiltere Savunma Bakanlığı, bir çavuşun cinsel tacizine uğrayan lezbiyen askere 186 bin 895 sterlin tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kerry Flatcher adlı kadın asker, cinsel ayrımcılığa uğratıldığı, bazı kötü uygulamalara kurban edildiği ve cinsel tacize hedef olduğu için bakanlıktan 186 bin 895 sterlin tazminat almaya hak kazanırken, mahkeme olayların, Kuzey Yorkshire'daki orduya ait üste yaşandığına ve çavuşun kadın asker üzerindeki uygulamaları yüzünden askerin mesleğinden ayrılmak zorunda kaldığına dikkati çekti.

Flatcher'in, üstü durumundaki çavuşun eylemleri yüzünden 10 yıl boyunca çalıştığı ordudan geçen şubat ayında ayrılmak zorunda kaldığına işaret eden mahkeme heyeti, Savunma Bakanlığı'nın askerden özür dileme yaklaşımını da yeterli bulmadı ve tazminatın da ödenmesinde ısrar etti.

Kerry Flatcher, mahkemedeki ifadesi sırasında çavuşun kendisine cinsel istismarda bulunmaya kalktığını, reddedilince hayatı kendisi için çekilmez hale getirdiğini ve üst rütbeli komutanların da çavuşun tutumunu desteklediklerini söyledi.

Mahkeme tazminatın 50 bin sterlinlik bölümünü incinen duyguların tamiri, 50 bin sterlinlik bölümünü de kötü örnek oluşturduğu için ödenmesini istedi. 65 bin sterlinlik bölümün ise Flatcher'in maddi kayıplarının giderilmesine yönelik olduğu belirtildi. Tazminatın 36 bin sterlinlik bölümü de Flatcher'in emeklilik haklarında oluşan kaybın giderilmesi adına ödenecek.