kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti yarın Kızılcahamam'da kampa giriyor

Giriş Saati : 27.11.2008 17:30
Güncelleme : 27.11.2008 21:01
Yeni Haber
AK Parti'nin yarın başlayacak ve 2 gün sürecek olan Kızılcahamam kampında belediye başkanların karnesi çıkarılacak ve yerel seçimlerde izlenecek strateji belirlenecek.

AK Parti'nin geleneksel hale getirdiği ve 6 ayda bir yaptığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısının 13'üncüsü yarın Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde başlayacak. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra MKYK üyeleri ve milletvekilleri katılacak. Yarın akşamdan itibaren katılımcıların otele yerleşmeye başlayacağı toplantının resmi açılışı 29 Kasım Cumartesi günü Başbakan Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak. Toplantı, Erdoğan'ın 30 Kasım Pazar günü yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Kampta ele alınacak konuların başında 9 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimler geliyor. Tüm belediye başkanları hakkında toplanan dosyalar, yapılan anketler de kapma götürülecek ve değerlendirilecek. Aday belirleme sürecinde aranacak kriterler ve izlenecek yöntemlerin milletvekillerine aktarılacağı toplantıda bazı kentlerin adaylarının da büyük oranda belli olması bekleniyor. Toplantıda, küresel ekonomik kriz ve krizin Türkiye'ye etkileri ele alınacak. Bu konuda ilgili bakanların milletvekillerine sunum yapacak. Toplantının diğer gündem maddelerinden birini de Alevi açılımı oluşturacak.

Öte yandan milletvekillerine gönderilen programda, katılımcıların eş, bakımı gerektiren anne ve babalar ile çocukların da beraberinde getirebileceği bildirilirken, başka misafir ve ziyaretçi kabul edilmemesi istendi.

Bakanlara şoför ve korumalar konusunda da sınırlama getirildi. Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleri kampta birer şoför ve koruma görevlisi dışında refakatte personel bulunmayacak. Katılımcılara gönderilen yazıda, ekstra harcamalar dışında masrafların parti tarafından karşılanacağı bildirilirken basına malzeme olacak görüntülerin verilmemesi de istendi. Yazıda, "Genel olarak program esnasında kamuoyunun yanlış anlamasına neden olabilecek davranışlarda bulunulmaması konusunda doğal olarak dikkatli olunacaktır" denildi.

(ANKA)