kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan: Para işi kolay

AA
Giriş Saati : 27.11.2008 20:07
Güncelleme : 27.11.2008 21:01
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbakan: Para işi kolay
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Henüz IMF ile görüşme safhasındayız. Daha ilkelerde henüz anlaşılmış değil. Para konusu işin en kolay yanı'' dedi.

Başbakan Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yaptı.

Başbakan Erdoğan, basın toplantısında, Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerde herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. Erdoğan, bu durumun; siyasal, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek için çok uygun zemin oluşturduğunu dile getirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerde Avrupa Birliği boyutunun önem arz ettiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''AB ile ilgili süreçte sürekli olarak Macaristan'ı yanımızda bulduk. Geleneksel dostluğumuzu, Türkiye'nin AB üyeliğini samimi bir şekilde desteklemek suretiyle de perçinlediler.

İkili görüşmelerimizde, özellikle küresel finans krizini de değerlendirme fırsatı bulduk. Ayrıca uluslararası planda yaşanan gelişmelerle bölgesel sorunları da değerlendirme fırsatı bulduk''

Konuk Başbakan'a, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2009-2010 geçici üyeliğine vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, İstanbul ile Macaristan'ın Pecs şehrinin AB Kültür Başkenti seçilmesinin iki ülke için de önem arz ettiğini söyledi.

Erdoğan, kültür başkenti çerçevesindeki ortak projeler konusunu da görüşme fırsatı bulduklarını bildirdi.

Hükümetler arasındaki doğrundan temasın artmasının, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine imkan sağlayacağını vurgulayan Erdoğan, 1.9 milyar dolar olan dış ticaret hacminin daha da artacağına inandığını dile getirdi.

''NEREDE O PARA BEN GÖREMEDİM''

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bir Macar gazetecinin, ''Türkiye IMF'den 19 milyar dolarlık bir kredi aldı. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye 26 milyar dolar talep etmişti'' diye başlayan sorusu üzerine, ''nerede o para ben göremedim'' dedi.

Macar gazetecinin devamla, ''Bu aradaki miktar için başka yola başvurulacak mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Bu haberin kaynağı neresidir bilemiyorum. Şu ana kadar ne 26 milyar dolarlık talebimiz oldu, ne de 19 milyar dolar bize geldi. Henüz IMF ile görüşme safhasındayız. Daha ilkelerde henüz anlaşılmış değil. Para konusu işin en kolay yanı'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, soruyu yanıtlamasının ardından Macar gazeteciye İngilizce ''ok'' diye sordu. Gazetecinin, ''Teşekkür ederim'' yanıtı üzerine Erdoğan, ''Türkçe biliyorsun da neden Macarca konuştun?'' diye espri yaptı. Macar gazeteci de ''çok az Türkçe konuşuyorum'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin bayramdan sonra gelen 12 Aralık Cuma gününün tatil olup olmayacağını sorması üzerine de ''Ben zannettim ki kurban derisini nereye vereceksin diye soracaksın'' diye espri yaptı. Erdoğan, ''Büyük ihtimalle, kesin demeyeceğim, ama arada kaldığı için onu tatile ilave edeceğiz'' yanıtını verdi.