kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çarşaf açılımı günlüğü

27.11.2008
Anketler olumlu
Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi tarafından yapılan anket, Baykal'ın çarşaflı kadınlara CHP rozeti takmasına; CHP'ye oy verecek kesim başta olmak üzere olumlu bakıldığını ortaya koydu. 16 Büyükşehir Belediyesi faaliyet alanında 21-23 Kasım tarihlerinde yapılan "Gündem Araştırması" isimli ankete 2 bin 862 kişi katıldı. "Baykal'ın tesettürlü bayanlara rozet takmasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna, CHP'ye oy vereceğini belirtenlerin yüzde 77.1'i olumlu dedi. Halkın yüzde 58.3'ü olumlu, yüzde 55.1'i doğru bulurken, yüzde 24.5'i samimi değil dedi.
ANKA

AKP'ye geçişte Sarıgül etkisi
AK Parti ile CHP arasında yeni bir "kadın üye" tartışması yaşanıyor. CHP Yenimahalle Belediyesi Grup Başkanı Fethi Yaşar, CHP'li 3 kadın üyesi Şehriban Ercan, Ayşe Ümit Gökşin ve Meliha Erdoğan'ın "AKP'li belediyenin bütçesine kabul oyu verdikleri" için İlçe Disiplin Kurulu'na sevk edildiklerini belirtti. Yaşar, "İmar ve Encümen gibi paralı komisyonlarda yer almak istiyorlardı. Grup onları seçmeyince onlar da AKP'ye geçti" dedi. Şehriban Ercan ise Sarıgül'ün ihracına karşı çıktığı için yönetimden tepki gördüklerini öne sürdü.
Uğur BECERİKLİ/ ANKARA

Lagendijk çarşafa şaşırdı
Türkiye-AB Karma Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, Baykal'ın 'çarşaf açılımı'nın kendisini şaşırttığını belirterek "Çünkü Sayın Baykal'ın türban konusunda söylediklerini hatırladıkça anlamakta güçlük çekiliyor. Fakat CHP içerisinde türban konusunda bir politika geliştirmesini çok olumlu buluyorum ve cesaretle bu konuda gitmesini istiyorum" diye konuştu. CHP'nin türbanla ilgili farklı bir yaklaşım içinde olduğunu kaydeden Lagendijk, "Şahsi görüşümü de söyleyeyim; çarşafın türban kadar masum bir şey olmadığını düşünüyorum. Türbanla karşılaştırılmayacak ölçüde bir simge olarak görüyorum" dedi.
ANKA
Haberin fotoğrafları