kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Saç kesiminde devrim

Giriş Saati : 25.11.2008 12:00
Güncelleme : 25.11.2008 23:26
Yeni Haber
Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte saç kesiminde adeta devrim yaşanıyor.

Diyarbakırlı kadınlar altın veya gümüş makas yerine lazer ile saçlarını kestiriyor. Sistem bölgede ilk olduğu için özellikle genç kızlar büyük ilgi gösteriyor. Son yıllarda bakım ve güzelliğe önem veren Güneydoğu Anadolu kadını teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanıyor.

Diyarbakır'da açılan kuaförlere adeta akın eden kadınlar saçlarını artık altın veya gümüş makas yerine lazer ile kestiriyor. İstanbul'daki işyerini kapatıp Diyarbakır'da güzellik salonu açan Ünal Mestan, İtalya'dan temin ettiği elektronik ustura ile bayanların saçlarını lazer ile kesiyor. Lazer ile saç kesiminin Türkiye'de çok yeni olduğunu ifade eden kuaför Ünal Mestan, lazer ile saçların sağlıklı ve daha biçimli kesildiğini söylüyor.

Makas ve ustura kullanmadan 120 derecelik ısı ile saç kesimi yapmaya başladıklarını ifade eden Mestan, "Saçlar daha önce makas ve ustura ile kesildiği için zor gerçekleşiyordu bu işlem. Ancak ısı kullanarak saçı kestiğimiz için pırıl pırıl olağanüstü bir sonuç elde ediyoruz" dedi.

Duyduğu ve gördüğü Diyarbakır arasında büyük farklar olduğunu belirten Ünal Mestan, "İstanbul'da kuaförlük yapıyordum. Geçen yaz tatil için Güneydoğu turuna çıktım. Diyarbakır halkını çok sevdiğim için kuaför mesleğini burada sürdürmeye karar verdim. Şimdi Diyarbakır'da çok mutluyum, son teknoloji ürünler kullanarak hanımlara yeni saç modelleri yaptırıyoruz. Bölgedeki hanımların güzellik merakı doğrusu beni çok şaşırttı'' diye konuştu. Lazer ile saç kesim sistemi bölgede ilk olduğu için yoğun ilgi var. Zahmetsizce saçlarının kısa sürede kesilip şekil almasını isteyen genç kızlar kendilerini kuaför koltuklarında buluyor.

İlk kez lazerli ustura ile saçlarını kestiren Özlem Bal isimli genç kız, "Nişan öncesi güzel görünmem gerekiyordu. Saç uçlarım yıprandığı için kendimi kötü hissediyordum. Ben de saçlarımı kestirmeye karar verdim. Kuaförüm bana lazerle kestireceğini söyleyince çok şaşırdım. Kısa sürede zahmetsizce saçlarım kesilip farklı bir şekil aldı, bu yöntemi bütün bayanlara tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

(İHA)