kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Turnuva için gittiler iltica etmeye kalktılar

Enis YILDIRIM - ANKARA
25.11.2008
ABD'deki yakın dövüş turnuvasına giden 6 Türk sporcu, Kanada'ya iltica etmek isterken yakalandı. 8 aydır cezaevinde tutulan sporcuların davası 15 gün içinde..
ABD'de düzenlenen MMA (Multi Martial Arts) yakın dövüş sanatları turnuvasına katılmak için bu ülkeye giden 6 Türk sporcu, Kanada'ya iltica etmeye kalkıştı. 8 ay önce yaşanan olayda yakalanan sporcular, 2 hafta içinde hâkim karşısına çıkıyor. Largo kentinde 28-29 Mart 2008 arasında düzenlenen turnuvaya katılmak üzere ülkeye giden Hüseyin Gözaydın (26), Zeynel Abidin Ersönmez (22), Doğan Gül (28), Abuzer Alagöz (23), Ali Alagöz (27) ve Ali Öztürk (27), Kanada sınırında bulunan Alburg kasabasından yasadışı geçiş yaptı. Ancak yakayı ele veren 6 sporcu, iltica girişiminde bulundukları gerekçesiyle Buffalo şehrinde bir hapishaneye konuldu. 6 sporcu sorguları sırasında da asıl amaçlarının Kanada'ya iltica etmek olduğunu açıkladı.

BAŞKAN: AKRABA ZİYARETİ
Sporcuların, Savunma Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı olan Hasan Yıldız'ın verdiği 19 kişilik davetiye ile gittikleri de ortaya çıktı. Başkan Hasan Yıldız şu bilgileri verdi: "Soruşturma sürüyor. Bu arkadaşlar sadece akraba ziyaretine gitmiş. 3 aylık ABD vizesine sahip bu arkadaşlar yakalandıklarında sınır ihlali yaptıkları kendilerine söylenmiş. Onlar da 'İltica ediyoruz' demiş. Yanlış bir anlaşılma olmuştur." FBI şimdi ilticacı sporculara vize için onay veren federasyon yetkilisinin kimliğini arıyor.