kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Boşa akan su vatandaşları üzdü

Giriş Saati : 25.11.2008 13:13
Güncelleme : 25.11.2008 23:26
Yeni Haber
İzmir'in Aliağa ilçesinde borunun patlaması nedeniyle tonlarca suyun gece boyunca boşa aktığı ileri sürüldü. Vatandaşlar zamanında müdahale edilmeyen arızanın tonlarca suyun boşa akmasına neden olduğunu ileri sürerek yetkililere tepki gösterdi.

Kültür Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar tarafından gelen ihbar üzerine Aliağa Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kontrol edilen patlak İZSU Aliağa Müdürlüğü'ne bildirildi. Sabaha kadar akan suya müdahale etmeyen İZSU görevlilerine tepki gösteren vatandaşlar, susuzluk çekilen dönemde yaşanan sorumsuzluğun ibret verici olduğunu söyledi. Sabaha kadar tonlarca suyun boşa aktığını iddia eden mahalle sakinleri patlağa geç müdahale edilmesinin son derece vurdumduymaz bir davranış olduğunu belirttiler.

İZSU'nun bu tür durumlarda daha duyarlı davranması gerektiğini belirten mahalle sakinleri, kuraklığın çok ağır bir şekilde yaşandığı son yıllarda tonlarca suyun boşa akmasının hesabının kimin vereceğini sordu. Sabah saatlerinde su patlağının bulunduğu sokağa gelen ekipler onarım çalışmalarına başlarken, Sabaha kadar akan suyu kesmeye de gelmeyen İZSU ekipleri suyun sabaha kadar akmasına sebep olurken, İZSU ekipleri sabah olay yerine gelerek patlağı onarmaya başladı.

Gece olduğu için müdahale edemediklerini belirten İZSU Aliağa Müdürü Erkan Altınova akan suyun gece yarısı kesildiğini belirtti. Altınova; "Gece olduğu için ekiplerimiz müdahale edemedi ancak gece yarısına doğru suyu kestik, sabah da gerekli müdahaleyi yaptık" şeklinde konuştu.

(İHA)