kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şiddetli yağış nedeniyle Eşen Çayı taştı

Giriş Saati : 25.11.2008 16:06
Güncelleme : 25.11.2008 23:26
Yeni Haber
Muğla'nın Fethiye ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonrasında Eşen Çayı'nın taşması sonucu 4 bin dönümlük ekili alan sular altında kaldı.

Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, bölgede aralıklarla devam eden şiddetli yağışın ardından son 3 günde metrekareye 146 kilogram yağış düştüğünü, yağışlı havanın hafta sonuna kadar aralıklarla süreceğini bildirdi.

Bölgede etkili olan şiddetli yağışın ardından Kemer beldesinden geçen Eşen Çayı Korubükü köyü mevkisinden taştı. Çayın taşmasının ardından Korubükü köyünün Değirmenüstü Mahallesi'ne giden yolun yaklaşık bir kilometresi ve bölgedeki 4 bin dönümlük ekili alan sular altında kaldı.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, yağışın ilçe genelinde etkili olduğunu belirterek, ''Yağış nedeniyle köylerde meydana gelen hasarla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri incelemelerine başladı. Vatandaşımızın mağduriyeti söz konusu olamaz. Yıllık yağış miktarımızın üçte biri olan yaklaşık 150 kilogram yağış 3 günde düştü'' dedi.

Korubükü köyü muhtarı Halil Kocaer de yetkilileri çayın taşacağı yönünde uyardıklarını, ancak bu uyarılarının dikkate alınmadığını öne sürerek, ''Acilen destek bekliyoruz. Öğrencilerimiz okulun olduğu karşı mahalleye geçemiyor. Daha uzak bir yoldan ulaşım sağlamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Köy sakinleri ise ekinlerinin yeni çıkmaya başladığını ifade ederek, geçen yıllarda da aynı sorunla karşılaştıklarını, yetkililerin soruna çözüm getirmelerini istediklerini kaydettiler.

(AA)