kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kurban kesiminde yeni yöntem "yıkmatik"

Giriş Saati : 25.11.2008 13:42
Güncelleme : 25.11.2008 23:26
Yeni Haber
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban alımı ve kesimi konusunda telaşa kapılan vatandaşlar için her geçen gün daha pratik çözümler ortaya çıkıyor. Bu çözümlerden biri de yıkmatik.

Piyasaya sürülen yaklaşık 5 metre uzunluğundaki kemeri ve kurbanlıkların dört ayağına takılacak geçmeli zincirlerden meydana gelen yıkmatik ile vatandaşlar kurbanını daha rahat kesecek. Yıkmatiğin fiyatının 5 ila 10 YTL arasında değiştiğini ve birçok kişiye sattığını söyleyen hırdavatçı Ömer Akyüz, alanların çok memnun olduğunu ve bugüne kadar bu konuda herhangi bir şikayet gelmediğini söyledi.

Esnaf Ömer Akyüz, "Kurban kesecek vatandaşlar için çok pratik ve ucuz bir şey. Bugüne kadar birçok kişiye verdik. Kullananlar çok memnun. Üç farklı tipte yıkmatik satıyoruz. En çok 10 YTL olanı tercih ediliyor. Bununla kurbanlık hayvanın dört ayağı geçmeli zincirlerle bağlanıyor. Ve zincirlere bağlı olan kemer çekilince hayvanın ayakları hepsi bir araya geliyor. Rahatça kurbanlık hayvanımız ikinci bir kişinin yardımı ile hafif itilerek yere düşürülüyor. Bu uygulama kurbanımıza zarar vermediği gibi canını da acıtmıyor. İki kişi ile büyükbaş bir hayvan bu yıkmatik ile çok rahatlıkla yıkılabilir ve kesilebilir." şeklinde konuştu.

Yıkmatik kullanarak kurban kestiklerini söyleyen Termeli esnaf İbrahim Karaoğlu, İsmail Şentürk ve Bekir Akyüz, yıkmatik ile kurban yıkmanın çok kolay ve zahmetsiz olduğunu ve herkese tavsiye ettiklerini söyledi.

(CİHAN)