kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uykunuzu bölen başağrısından korkun!

ESRA TÜZÜN
Giriş Saati : 12.11.2008 10:29
Güncelleme : 12.11.2008 21:50
Yeni Haber
Baş ağrınızın nedeni, beyninizdeki bir tümör olabilir mi? Doç. Dr. Cahide Topsakal uyarıyor: Başınızın ne zaman ağrıdığına dikkat edin. Ağrı, sizi gece uykunuzdan uyandırıyorsa tehlikelidir!..

Beyin Cerrahı Doç. Dr. Cahide Topsakal, baş ağrılarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı:

* Baş ağrıları, beyindeki bir tümörün habercisi olabilir mi?

Toplumda görülen baş ağrılarının sadece yüzde birinde, beyinde lezyon saptanır. Tümör, kist, beyinde su toplanması, kanama, enfeksiyon ya da damar genişliği; kendini baş ağrısı olarak gösterebilir. Bu tür baş ağrıları, genellikle bütün başa yayılır. İlaçla kolay kolay geçmez. En önemli baş ağrıları, gece uykudan uyandıranlardır. Bunlar, yüzde 90 bir beyin tümörünün belirtisidir.

Hiçbir psikolojik baş ağrısı, kişiyi gece uykusundan uyandırmaz. Anevrizma taşıyan kişilerde bazen sadece baş ağrısı olur, kanama gerekmez. İlerlediği durumlarda yanına fışkırır tarzda kusma da eklenir. Kol ve bacakta felçler, uyuşukluklar, karıncalanmalar, hatta nöbetler görülür. Nöbetler ya tüm vücutta kasılma şeklinde ya da bir kol veya bacakta sıçrama şeklindedir. Kötü koku alma, garip sesler duyma, kıvılcımlar görme ve geçici şuur kayıplarıyla birlikte baş ağrısı olduğunda; beyinde bir şey olduğundan şüphelenebiliriz.

* YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...