kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yuvayı yıkan Deniz değil!

Giriş Saati : 30.10.2008 09:54
Güncelleme : 30.10.2008 22:04
Yeni Haber
Hüsnü Şenlendirici, Deniz Seki'den önce bir başkasıyla romanlara konu olan büyük aşk yaşamış.

Sabah'ın pazar eki olan "buzz" dergisinin haberine göre; 2004 yılında piyasaya çıkan "Güllerim Açtı Seni Görünce" romanında bahsedilen aşkın asıl kahramanlarının, kitabın yazarı Hande Özcan ile Hüsnü Şenlendirici olduğu yıllar sonra fotoğraflarla birlikte ortaya çıktı.

Bundan dört yıl önce piyasaya sessiz sedasız bir aşk romanı çıktı. Bu, Hande Özcan'ın "Güllerim Açtı Seni Görünce" romanıydı. Suna adlı genç bir kızın şöhret kapısının eşiğindeki Salih Çaloyna adlı klarnet virtüözüne duyduğu yoğun aşkı anlatıyordu. Yazar, kitabın Swiss Otel'deki tanıtım toplantısına ünlü bir modacının hazırladığı eteği sarı güllerle donatılmış sıradışı kostümle katılmış, yanındaki gözleri maskeli klarnetçi ile merak uyandırılmak istenmişti.

Kitap baskıya girmeden hemen önce isimler ve mekanlar değiştirildi. Aslında aşık kız Suna, kitabın yazarı Hande Özcan'ın ta kendisiydi. Suna'nın önce albümden klarnet çalışını dinleyip tutulduğu, sonra peşine düşerek gördüğünde vurulduğu evli klarnetçi Salih Çaloyna ise Hüsnü Şenlendirici'ydi. Evet Deniz Seki ile aşkı gündemden düşmeyen Hüsnü Şenlendirici...

Ondan önce Ece Gürsel ile ilişkisi konuşulmuş, iki çocuğunun annesi olan eşi Nazire Şenlendirici'nin her durumda kabul ettiği Hüsnü Şenlendirici... Deniz Seki'nin Sahici albümündeki tüm şarkıları yazmasına neden olan Hüsnü Şenlendirici, meğer kendine duyulan aşkla Hande Özcan'a da kitap yazdırmış. Bir büyük aşk yaşanmış. Hande Özcan bu aşkı kitap yapmakla kalmamış öte yandan çok özel fotoğraflarla aşkın günlüğünü de kayıt altına almış. Bu fotoğraflara ve notlara bakınca ikilinin, Şenlendirici'nin Bergama'da yaşayan annesini ziyarete gittiğini, Laço Tayfa grubunun günlerce süren Anadolu ve Avrupa turnesinde her an birlikte olduklarını, yani diğer müzisyenlerin de bu aşka tanıklık ettiklerini görüyorsunuz. Bir diğer ilginç durum ise Hande Özcan'ın kendilerini yeni evli bir çift gibi gördüğünü ima eden satırlar... Kimbilir belki de o günlerde kendi aralarında resmi olmayan bir tören gerçekleştirdiler.

Gelelim 2003 yılında yaşanmış aşkın romandaki başlangıç öyküsüne... Romandaki kahraman Suna (Hande Özcan), arkadaşının ısrarıyla dinlediği CD'de büyülü klarnet sesine tutulduğu Salih'i (Hüsnü Şenlendirici) görmek için Beyoğlu'ndaki bir mekana onu izlemeye gidiyor. Orada sadece göz göze geliyorlar. Daha sonra imza gününde Salih'in yanına gidiyor ve yazdığı bir mektubu ona verip kaçıyor. Salih peşinden gitse de bulamıyor bu esrarengiz mektuptaki güçlü satırların yazarını... İkilinin tanışması ancak üçüncü karşılaşmalarında mümkün oluyor. Bir konserde tesadüfen yanyana düşüyor ve nihayet tanışıyorlar.

Salih onu çok aradığını ve merak ettiğini itiraf edip ertesi günkü konserine davet ediyor. Suna'nın çok sevdiğini öğrendiği Kütahya'nın Pınarları'nı gözlerinin içine bakarak çalacağını söyleyerek. Ve romandaki aşk hikayesi böylece başlıyor. İşte kitaptan bazı satırlar:

"O klarneti üzerine üflediğim kadın kurtulamaz benden, aşkımdan kaçamaz."

"...sanki sizinle konuşacak şeylerimiz varmış gibi geliyor. Sizinle sohbet etmek isterdim. Size numaramı versem boş bir vaktinizde arar mısınız beni, buluşup bir çay falan içsek, konuşuruz biraz hem ne dersiniz?" "...Memnun olurum bir gün uzun uzun konuşalım bakalım neler çıkacak o tozlu kutudan."

"AKILLIYSAN BENDEN KAÇ"

"...Bak akıllıysan kaç. Ben kaçamam. Ben senin kadar akıllı ve becerikli değilim. Ben kaçamam beceremem..."

... Suna kaçamadı. Kaçamazdı, yaşamayı her zaman yaşamamaya tercih etmişti. Böylesi bir ruh tapınmasını nasıl geri çevirebilirdi... Ama bunu o an söylemedi Salih'e, kendisi de bilmiyordu çünkü. Sadece sarıldılar birbirlerine. Ensesinin, boynunun, teninin kokusunu ilk kez içine çekiyordu, ilk kez bu kadar kuytulara giriyordu, ilk kez bu kadar yaklaşıyordu etine onun. Tüm vücudu karıncalanmıştı ama istediği sadece koklamaktı...

Zaman zaman gelin arabası gibi süslenen cipiyle dolaşırlar Ortaköy sokaklarında zaman zaman Salih'in ailesi Bigadiç'e gittiği için onu evinde ağırlayarak güzel günler geçirdiler. "Kocam olarak evimde, yatağımda, koynumda geçirdiğin o dünyalar güzeli 6 günün sonunda içtiğin son sigara izmariti söndürdüğün gibi duruyor küllükte atamıyorum."

"Sana bir şey söylemem lazım dedi oğlan kıza: İnsan hayatının her devresinde aşık olabilir. Hatta aynı anda birden fazla kişiye bile aşık olabilir. Ama hayatta ne olursa olsun, eğer bir gün sen hayatımda olmazsan ben bir daha asla aşık olmayacağım. Bu iş senle bitecek. Ben senden sonra bir daha kalbimi
kullanmayacağım ..."

ARALARINA BAŞKASI GİRİYOR

Bitmez sanılan bu büyük aşkta birden sona geliniyor. Sebepse başka bir kadın. Çisem, müzik dünyasında şansnı denemek üzere iki üç şarkılık demo kayıtlar hazırlamak isteyen yüzlerce şöhret adayından sadece biridir...

Çisem, Salih'in gün boyunca telefonlarda konuştuğu milyonlarca iş arkadaşından sadece biri olarak ortaya ilk çıktığında Suna'yı hiç rahatsız etmez... Ancak Suna'ya bir arkadaşı Salih ile Çisem'in yakınlığının derin boyutunu fısıldadığında ayrılıkları bu yüzden olur.. Uzun süre konuşmayan Suna telefonlarına da çıkmayan Salih'i bir anda silmeye karar verir. Telefonunu kapatıp yurtdışına çıkar..

Görünüşe bakılırsa Deniz Seki ile olan beraberliğinin medyaya yansıması sonrası çatırdadığı söylenen Nazire-Hüsnü Şenlendirici evliliği, bundan önce bir kaç kez daha sallantı yaşamış. Gerek Hande Özcan gerek Ece Gürsel Hüsnü Şenlendirici'nin evliliğinde yaşadığı duygusal boşluğu doldurmaya yetmemiş gibi duruyor. Şimdilerde Deniz Seki ile çok mutlu olduğunu dile getiren Şenlendirici'nin, eşi Nazire Hanım ile evliliği de resmi olarak devam ediyor. Şenlendirici'nin hayatı aslında hep çok karışık ve karmaşıkmış anlayacağınız...