kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Korsanlar Türk gemisini kaçırdı

Giriş Saati : 30.10.2008 11:41
Güncelleme : 30.10.2008 17:27
Yeni Haber
Somalili korsanlar Yalçın Sabahcıya'ya ait Yasa Denizcilik'e ait gemiyi kaçırdı. Gemide 20 mürettebat bulunuyor...
Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan Türk gemisindeki personelin kurtarılması için Dışişleri Bakanlığının girişimiyle NATO güvenlik güçleri devreye girdi.

Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kanada'dan Çin'e 77 bin ton demir cevheri taşıyan Yasa Denizcilik'e ait Marshall Island bayraklı M/V Yasa Neslihan adlı ticari gemi dün saat 12.30'da Aden Körfezi'nde korsanlar tarafından kaçırıldı.

GEMİDE 20 TÜRK PERSONEL VAR

Dışişleri Bakanlığının girişimleri üzerine NATO güvenlik güçleri, gemideki 20 Türk personelin kurtarılması için devreye girdi. Gemide personel bulunduğu için güvenlik güçleri doğrudan müdahale edemiyor. Atılacak adımların belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Kaçırılan gemi, halen Somali açıklarında seyir halinde bulunuyor.

YA-SA'nın Sabancı Holding Grubu'nun bir üyesi ve hissedarı olan işadamı Yalçın Sabancı'nın gruptan ayrıldıktan sonra kurduğu holding olduğu belirtiliyor.

ŞİRKET AVUKATI ÜLGENER: KORSANLAR BİZDEN HERHANGİ BİR FİDYE TALEBİNDE BULUNMADILAR

Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan Türk gemisindeki personelin kurtarılması için Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri sürerken, şirket avukatları korsanların şu ana kadar herhangi bir fidye talebinde bulunmadığını söyledi.

Kanada'dan Çin'e 77 bin ton demir cevheri taşıyan Yasa Denizcilik'e ait Marshall Island bayraklı M/V Yasa Neslihan adlı ticari geminin kaçırılmasının ardından kurtarma girişimleri devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri üzerine NATO güçleri, gemideki 20 Türk personelin kurtarılması için devreye girdi. Gemide personel bulunduğu için güvenlik güçleri doğrudan müdahale edemiyor. Atılacak adımların belirlenmesi için çalışmalar sürdürülürken, şirketin Kuzguncuk'taki merkezinde gergin bekleyiş sürüyor.

Yasa Denizcilik'e ait geminin kaçırılması ile ilgili olarak bir açıklama yapan şirket avukatı, dün kaçırılan geminin halen korsanların elinde olduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Personelin can güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin şirket tarafından alınmakta olduğunu belirten şirket avukatı Fehmi Ülgener, "Gemi personeli veya korsanlarla irtibat kurulamadı. Denizcilik Müsteşarlığı ile gerekli görüşmeler yapıldı. Ancak şu anda kimsenin gemi veya korsanlarla irtibatı mevcut değil.

Korsanların şuana kadar bizden fidye talebinde bulunmadı. Gemideki personelin aileleri ile irtibat halindeyiz" diye konuştu.