kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vatandaş en fazla taksilerden şikâyetçi

Çağdaş ÇETİNDEMİR - SABAH
30.10.2008
İstanbullu artık trafikte yaşadığı sorunları sineye çekmiyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne yapılan şikâyetlerin ilk sırasında taksiler var..
Her güne trafik stresiyle uyanan İstanbullular, en çok trafik kurallarını ihlal eden, gereksiz yere korna çalan, yolculara kaba davranan ve fazla para isteyen sürücüleri şikâyet etti. En fazla şikâyeti ise taksiler aldı. Geçtiğimiz yıl 312 ticari taksiye uygulanan cezai yaptırım, bu yıl şu ana kadar bin 24'e çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl İstanbul'da trafiğe çıkanlardan gelen şikayetlerin raporunu tuttu. Buna göre, en fazla şikâyeti İstanbul trafiğinde dolaşan 15 bin 575 taksi aldı. Taksi şoförleri, en çok gereksiz yere korna çaldıkları, yolculara kaba davrandıkları ve fazla para istedikleri için eleştirildi.

TARİFEYE UYULMUYOR
Taksileri, 6 bin 361 minibüs, 9 bin 68 servis aracı ve 572 dolmuş taksi izledi. Minibüs şoförleri, trafik kurallarına uymamak ve trafikteki araçları tehlikeye sokmakla eleştirildi. Güzergah ihlali, araçlarda sigara içilmesi ve sık sık korna çalınması, minibüslere tepkiyi arttırdı. Benzer şikâyetler, servis araçlarına da geldi. Ancak şikâyet edenlerin yüzde 60'ı servisleri, ücret tarifesine uymamakla suçladı. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl 2 bin 864 minibüse, 312 ticari taksiye, 70 taksi dolmuşa ve 399 servis aracına 33 bin 93 YTL tutarında cezai yaptırım uygulandı. Bu yıl, şu ana kadar, bin 525 minibüse, bin 24 ticari taksiye, 178 taksi dolmuşa, bin 61 servis aracına ve 15 faytona 89 bin 904 YTL ceza verildi.