kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Sadece skor

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 30.10.2008 10:33
Güncelleme : 30.10.2008 22:57
Yeni Haber
Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Ankaragücü'nü Semih'in golüyle 1-0 mağlup etti. Yedeklerden kurulu kadrosuyla mücadele eden F.Bahçe'nin ortaya koyduğu futbol spor yazarları tarafından eleştirilirken Aragones'in yaptığı bu rotasyon olumlu bulundu...

GÜRCAN BİLGİÇ: BAŞKENT'TE ÜÇ RESİM (SABAH)

Ankara'da ne sahada kupayı çok isteyen bir takım görüntüsü vardı; ne de tribünler 25 yıllık hasretin ateşindeydi. 19 Mayıs'ın boş koltukları, iki takım adına da "bir an önce bitsin" misyonunu yüklenmiş, 90 dakikanın ahitleri oldular.

Maçın hikayesi yok. Aragones haklı bir kararla rotasyona gitti. Tek ön liberoda ısrar etmeyip göbek ikilisini iki dirençli (Josico-Deniz) orta sahadan kurup, Tümer ve Kazım'ın defansif dinamizmlerini de sahaya yansıtmalarını sağladı. Daha 5. dakikada Semih "iş bitirme" görevini yaptı, maçı takımının kucağına verdi. Kalan 85 dakika boyunca oyundan kopmayıp, Ankaragücü'nün parlamalarına su sıkarak kontrollü oynadılar...

SELÇUK YULA: 26 YIL SONRA MI? (FOTOMAÇ)

Aragones, Bursa maçında oynattığı 4 futbolcuyu ilk 11'e aldı, 7 futbolcuyu da değiştirdi. Düşüncesi mantıklı. Çünkü sonuçta bu bir tur maçı değil, grup maçı. Önünde düşünmesi gereken çok önemli lig ve Şampiyonlar Ligi maçları var. Bu yüzden bazı oyuncuları dinlendirecek ve oynatmadığı oyuncuları da görme şansına sahip olacak. Burada bir yanlış yok. A.Gücü her Anadolu takımı gibi kupayı çok istiyor. Çünkü onlar için Avrupa'ya gitmenin kısa yolu bu. Bir de puanlara verilen para var. O yüzden tam takım sahaya çıktılar. Buna karşılık Kazım oyundan atılana kadar Fenerbahçe'nin şu kadrosu oyunda hep dengeyi sağladı. Zaten Semih'in ilk dakikalarda attığı mükemmel golle takım rahatlamıştı. Benim hoşuma giden Ankaragücülü futbolcuların yaptığı preslerde, Fenerbahçeli futbolcuların topu ayağından çıkarmadaki rahatlıklarıydı. Aragones'in de herhalde hoşuna gidiyordur.

HAŞİM ŞAHİN: YA SABIR! (FOTOMAÇ)

Üç kulvarda mücadele ediyor F.Bahçe. Dolayısıyla Aragones'in rotasyona gitmesi doğaldı. Ancak her konuda olduğu gibi rotasyonda da işi abartmamak lazım. Aksi olursa niyetinizle çelişen durumlar doğar. Aylardır oynamayan Tümer, Deniz ve Josico'nun yanında Kazım ve Burak gibi kapasitelerini inkar etmeye yemin etmiş iki forvetle oynamak bunun en tipik örneğidir. Süper Lig'de 8 maçın 5'inde mağlup olan ve tek galibiyeti bulunan Ankaragücü karşısında maçın genelinde istediği futbolu oynayamaması başka türlü nasıl açıklanabilir? Aragones'e "Ya sabır" diyorum genelde. Ama öyle şeyler yapıyor ki ne kariyerine ne de Fenerbahçe'ye yakışıyor...

... Fenerbahçe kupa için bu gruptan nasıl olsa çıkar. Önemli olan lig. Ama gene de 26 yıl sonra alınacak bir kupanın da önemi çok büyük olacaktır.

NECATİ BİLGİÇ: YEDEKLERLE... (FOTOMAÇ)

F.Bahçe, Fortis Türkiye Kupası'na deplasmanda renkdaşı A.Gücü'nü 1-0 yenerek puanla başladı. Bursa maçındaki kadrodan sadece Carlos, Edu, Semih ve Josico'nun yer aldığı yedeklerden kurulu takım, oyunun hemen başında Semih'in akıl dolu golüyle öne geçti...

F.Bahçe geçen sene de kupaya böyle gençlerle başlamış ve grubunda lider olmuştu. Aragones'in Eskişehir ve Arsenal karşılaşması öncesi son haftalarda çok yorulan ve ufak tefek sakatlıkları olan aslar dinlendirmesi akıllı bir davranıştı. Zira alınacak bir beraberlik bile iki önemli rakibi ile kendi sahasında oynayacağı için bir kayıp sayılmazdı.

MURAT ZORLU: SADECE SKOR... (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe açısından bu sonucun en güzel tarafı, galibiyet serisini devam ettirmesiydi. Arsenal maçını saymazsak, son 3 yurtiçi maçını kazanan bir Fenerbahçe var. Oyuncuların, kaybettikleri özgüvenlerini tekrar geri kazanacakları düşünüldüğünde bir seri yakalanması son derece önemli. Futbol olarak bakıldığında ise pek de olumlu şeyler söylemek mümkün değil. Semih, şahsi becerisiyle attığı golle maçı kazandıran isim oldu. Sol ayağıyla attığı gol 1. sınıf bir santrfor golüydü...

CAN BARTU: TATSIZ TUZSUZ (HÜRRİYET)

Maça bakıyorum, ne bir heyecan, ne ne bir futbol var. Ne "Aman aman bu da kaçar mı" denilecek pozisyon, ne de bir organize atak yoktu.

Şu F.Bahçe takımında hiç bir oyuncu çıkıp da seyir zevki vermeyecek mi. Tribünde maçı izleyen insanlar evine mutlu dönmeyecek mi? Bakıyorum da genel olarak topu iyi kullanan taraf Ankaragücü. F.Bahçe ise attığı golün üstüne yatar gibi görüntü çiziyor.

Aragones takımı dinlendiyor. Tamam dinlendirsin. Ama 35 yaşındaki Roberto Carlos oynuyor. Asıl dinlendirilmesi gereken Carlos'tu. Bu kadar vurdum duymazlık olmaz. Yani bakıyorsun, iyi oynayıp da sonraki maçta ilk onbirde oynarım mantığı da yok. Semih'in attığı sol ayakla gelen bir mükemmel gol var. Onun dışında Fenerbahçe adına tribünü ayağa kaldıracak bir pozisyon yok. Hadi vazgeçtim, olumlu bir pas da yok.

Tamam bu bir kupa maçı. Böyle maçlara konsantre olmak zor. Bunu kabul ediyorum. Ama Fenerbahçe olarak ortaya bir şeyler koy. Senin kaliten ve ismin var. Hafta sonunda oynanacak Eskişehir ile Arsenal maçları çok çok önemli. Ama kupa Fenerbahçe için bir hedef olmalı.

ERDOĞAN ŞENAY: UMUT DÜNYASI (MİLLİYET)

Fenerbahçe, yedek kulübesindeki isimleri ilk 11'de sahaya sürerek yarışmaktaydı Ankara'da.
Aragones'in, klişe olmuş isimlerini gelecek haftaların önemli maçları adına İstanbul'da bırakması çok da doğruydu...

Öyle ya Buraklar, Tümerler, Denizler, Arsenal maçında yedek kaldığı için, "neredeyse kazan kaldırır durumlar yaratan" Kazımlar'ın bu maçta ortaya koyacakları futbolcu kimlikleri adına çok da önemli bir fırsattı bu maç, oynayanlar ve de Aragones'in geleceğin Fenerbahçe'sini gözlemlemesi adına... Ancak Ankaragücü önünde oynanan futbolun içinde yedek kulübesinden gelen isimlerin bıraktığı olumlu futbol izleri öylesine cılız ve umut vermekten uzaktı ki. Örneğin Burak'ın dünkü istek ve hırstan eser taşımayan yarışma kişiliksizliğini gördükten sonra bu oyuncunun geleceği adına hangi olumlu hayalleri kurabiliriz.

Rakip ligin en zayıf ekiplerinden biri. Genç bir adam futbol özelliklerini böyle bir ortamda bir bir konuşturamazsa başka ne zaman fırsat verebilirsiniz böyle sıradan bir oyuncuya...?

... Kısacası Fenerbahçe'de ne varsa yine Semih'in yaratıcılığında var. Dün erkenden attığı galibiyet golü olmasa sarı-lacivertli kadronun çeyrek asırlık kupa hasreti umut dünyası haline dönüşebilir miydi?

OGÜN ALTIPARMAK: BELEŞ 3 PUAN (YENİ ŞAFAK)

Dün akşam Fortis Türkiye Kupası ilk maçında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Ankaragücü karşısında Fenerbahçe, 3 puan aldı ama nasıl gelin bir de bize sorun. Bir takım 11 kişiyle kadroya çıkmasına rağmen, 4 kişiyle futbol oynayıp 3 puan alırsa buna düpedüz şans demeliyiz.

Kalede küçük Volkan bizlere güven verirken, önünde dörtlünün göbeğinde oynayan Yasin ve Edu, sergilediği olumlu futbolla takıma büyük katkıda bulundular. İleride kaptan Semih'in de çalışkan futboluna attığı güzel gol eklenince F.Bahçe, Ankaragücü karşısında 4 kişiyle hakikaten beleşten 3 puanı aldı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 8 5 3 0 15 6 18
2 Trabzon 8 5 2 1 12 9 17
3 Ankaraspor 8 5 1 2 15 7 16
Tümünü göster...
4 Sivas 8 4 3 1 13 7 15
5 Bursa 8 5 0 3 14 14 15
6 Galatasaray 8 4 2 2 19 10 14
7 Kayseri 8 4 2 2 10 5 14
8 Gaziantep 8 4 2 2 12 9 14
9 Fenerbahçe 8 4 0 4 16 13 12
10 Eskişehir 8 3 3 2 11 10 12
11 Konya 8 3 1 4 10 14 10
12 İ.B.B. Spor 8 2 3 3 7 9 9
13 G.Birliği 8 2 3 3 10 13 9
14 Denizli 8 2 2 4 10 14 8
15 Hacettepe 8 2 2 4 6 11 8
16 Ankaragücü 8 1 2 5 7 15 5
17 Antalya 8 0 2 6 10 18 2
18 Kocaeli 8 0 1 7 7 20 1
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Beşiktaş 1  
  Sivas 1  
 Denizli 2  
  G.Birliği 2  
 Ankaraspor 4  
  Kocaeli 0  
 Fenerbahçe 5  
  Bursa 2  
 Konya 1  
  İ.B.B. Spor 2  
 Antalya 1  
  Hacettepe 1  
 Ankaragücü 1  
  Kayseri 3  
 Trabzon 1  
  Gaziantep 1  
 Eskişehir 4  
  Galatasaray 2  
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Hacettepe Konya Cumartesi 14:00  
 İ.B.B. Spor Trabzon Cumartesi 15:00  
 Eskişehir Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Sivas Denizli Pazar 14:00  
 Kocaeli Ankaragücü Pazar 14:00  
 Bursa Ankaraspor Pazar 14:00  
 G.Birliği Antalya Pazar 14:00  
 Kayseri Beşiktaş Pazar 15:00  
 Galatasaray Gaziantep Pazar 19:00  
16:00
Ankaraspor - Galatasaray
Fortis Türkiye Kupası (B) Grubu karşılaşması
20:00
Beşiktaş - Antalyaspor
Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu karşılaşması