kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üniversite'ye bomba yüklü araçla saldırı

Giriş Saati : 30.10.2008 17:22
Güncelleme : 30.10.2008 17:39
Yeni Haber
İspanya'nın kuzeyindeki Navarra özerk yönetim bölgesindeki Navarra Üniversitesinde bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi. İlk belirlemelere göre saldırıda yaralı sayısı 17 olarak açıklandı.

*SALDIRIDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İspanyol haber ajansları, üniversitenin gazetecilik fakültesi yakınlarında bomba yüklü bir aracın infilak ettiğini duyurdu. Patlamanın yerel saatle 11.00 civarında meydana geldiği, olayda ölen veya yaralanan olup olmadığının bilinmediği kaydedildi.

ÜNİVERSİTEDEKİ BOMBALI SALDIRIDA YARALI SAYISI 17 OLARAK AÇIKLANDI

İspanya'nın kuzeyindeki Navarra özerk yönetimindeki Navarra Üniversitesinin kampüsünde otoparkta bomba yüklü aracın patlaması sonucu 17 kişinin yaralandığı bildirildi. Yetkililer, patlamayla çevredeki araçların alev aldığını, camların kırıldığını belirtti. Kampüsün boşaltıldığı, üniversiteye giden yolun kapatıldığı, bölgede kargaşanın hakim olduğu ifade edildi. Kampüse çok sayıda polis, itfaiye aracı ve ambulansın gönderildiği bildirildi. Çok sayıda öğrencinin şokta olduğu, ağlayarak ailelerine telefon etmeye çalıştığı belirtildi. Saldırıyı, terör örgütü ETA'nın düzenlediği tahminleri yapılıyor. Bu arada Navarra özerk yönetimi parlamentosu, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

ETA'NIN, SALDIRIDAN BİR SAAT ÖNCE YER BELİRTMEDEN İHBARDA BULUNDUĞU BİLDİRİLDİ

İspanya'nın kuzeyindeki Navarra özerk bölgesindeki Pamplona kentinde özel Navarra Üniversitesi'nde bir otoparkta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının, terör örgütü ETA tarafından, bir saat öncesinden yer bildirilmeden ihbar edildiği belirtildi. İspanyol haber ajansları, Navarra özerk yönetim hükümeti kaynaklarına dayanarak, yerel saatle 09.50'de Bask bölgesindeki Alava otoyol kontrol departmanına gelen telefonda ETA adına aradığını söyleyen kişinin saldırı olacağını ihbar ettiğini, ancak yer belirtmediğini duyurdu. İspanya'nın ilk özel üniversitelerinden olan ve Katolik Kilisesi içindeki Opus Dei tarikatı tarafından açılan Navarra Üniversitesi, bugüne kadar 6 kez ETA'nın saldırısına hedef oldu. Üniversiteye son olarak 22 Haziran 2002'de saldırı düzenleyen ETA, bugünkü saldırının olduğu yere çok yakın bir bölgede yine bomba yüklü bir araç patlatmıştı. ETA'nın Navarra Üniversitesi'ne yönelik saldırılarında ölen olmazken, bugünkü saldırıda sadece yaralıların olması "mucize" olarak değerlendirildi. Üniversitedeki yetkililer ve görgü tanıkları, bombanın, kampüsün en işlek saatlerinde patladığını söylediler. İspanya'daki siyasi partiler, 17 kişinin yaralandığı ve büyük maddi hasara yol açan saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundular.

İÇİŞLERİ BAKANI RUBALCABA: "ÇOK BÜYÜK BİR TRAJEDİ YAŞANABİLİRDİ"

İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, ülkenin kuzeyindeki özel Navarra Üniversitesi'nin kampüsünde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili olarak "Çok büyük bir trajedi yaşanabilirdi" dedi. Rubalcaba, üniversite kampüsünün bir otoparkında bomba yüklü aracın infilak ettiğini, saldırıda 17 kişinin hafif yaralandığını açıkladı. ETA'nın saldırıdan 1 saat önce Bask bölgesindeki Alava otoyol kontrol departmanına telefon ederek, bir üniversite kampüsünde bomba yüklü bir aracın patlayacağını ihbar ettiğini kaydeden İçişleri Bakanı, ETA adına arayan kişinin, arabanın modeli ve rengini verdiğini, ancak hangi üniversite olduğunu söylemediğini, bu yüzden de aracı bulamayan güvenlik güçlerinin bunun, sahte alarm olduğunu düşündüklerini bildirdi. Rubalcaba, infilak eden aracın bir gece önceden Bask bölgesindeki Zumaia yerleşim yerinde çalındığının tespit edildiğini söyledi. İspanya İçişleri Bakanı ayrıca, saldırının sorumlularının yakalanacağını belirterek, "Biz bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Sorumluların sonu cezaevi olacak" dedi.

(AA)