kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirket turu

29.10.2008
Abdi İbrahim'den Ar-Ge yatırımı
Türkiye ilaç sektöründe faaliyet gösteren ve 2010'da 70 milyon dolarlık ihracat hedefleyen Abdi İbrahim, toplam 37 milyon dolarlık yatırımla Ar-Ge Merkezi kurdu. Avrupa'ya ve ABD'ye ilaç ihracatına başlamayı amaçlayan şirketin 3 bin 500 metrekarelik Ar-Ge tesisi toplam 13 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Tesiste 100 uzman görev alıyor. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, tesis hakkında "Ar-Ge Merkezi'ne her yıl ciromuzun yüzde 5'i oranında bütçe ayıracağız" diyor. Nezih Barut, ayrıca, hükümetin Ar-Ge Teşvik Yasası hakkında da yatırımların amacına ulaşması ve daha fazla faydalanılabilir olması için harcamalarının amortisman yoluyla değil, doğrudan gider olarak kaydedilmesi gerektiğini belirtti.

Promena maliyet azaltmayı öğretiyor
Kurumsal müşterileri için satın alma süreçleri başta olmak üzere tüm üretim süreçlerinde tasarruf hizmetleri sunan Promena, etkin kontrol, zaman ve işgücünde de verimlilik vaat ediyor. Beraber çalıştığı şirketlere, senelik 1.5 milyar doların üzerinde bir satın alma hacmi gerçekleştiren Promena, her yıl yaklaşık 2 bin değişik proje düzenliyor. 2001'de kurulan şirketin ABD Los Angeles ve Suudi Arabistan Khobar'da bulunan yurtdışı ofislerinden de Türkiye'deki yabancı şirketlerin satın alma projeleri yürütülüyor.

Şirketler öğrenciler ile karşı karşıya
Yönetim simülasyonu GMC'ye bu yıl 30 ülkeden 40 bine yakın yarışmacı katılacak. GMC Türkiye'nin ilk turu ise, 512 takımın katılımıyla aralık ayında başlayacak. Simülasyonda büyük ödül, Bilgi Üniversitesi'nden eMBA programı ve Portekiz'de yapılacak 30 ülkenin birincilerinin yarışacağı finallere katılmak olacak. GMC Türkiye'de bu yıl, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere farklı üniversitelerden öğrenci takımları, Cadbury, Sabancı Holding, Mercedes-Benz, Bilim İlaç, İş Bankası, Finansbank gibi kurum takımlarına karşı mücadele edecekler.

Shell'in hedefi bölge üssü olmak
Türkiye'ye yatırım yapan ilk uluslararası şirketlerden biri olan Shell, 85'inci yılını kutluyor. Sekiz milyar dolar cirosu olan şirket, akaryakıt dağıtım faaliyetlerini altı ülke üzerine odakladı. Türkiye'nin en büyük birleşme projelerinden birini hayata geçiren Shell, Turcas ile tek çatı altında birleşmişti. Shell'in Türkiye'deki hedefleri ile ilgili bir açıklama yapan Shell Türkiye Ülke Başkanı Canan Ediboğlu, Türkiye'nin komşu ülkelerinde ileride gerçekleşebilecek işlerde ve ortaya çıkacak fırsatlarda bir üs olarak değerlendirileceğini söyledi.

Almanya'nın ekonomi Oscar'ı Türk Eroğlu Makine'ye verildi
Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'ndeki Mössingen kasabasında faaliyet gösteren Eroğlu Makine, Almanya'nın orta ölçekli şirketler (KOBİ) için verdiği "Ekonomi Oskarı"na layık görüldü. 3 bin 184 orta ölçekli şirketin aday gösterildiği ödüller, Almanya'nın "ekonomi oskarı" olarak biliniyor. 16 eyaletten binlerce şirketin ödül almak için mücadele ettiği 2008 yarışmasında Eroğlu, yılda bir verilen "2008 Özel Ödülleri-Onur Plaketi" kategorisinde ödül aldı. Başkent Berlin'de düzenlenen ödül töreninde, "hassas tutucu takım sistemleri" üreten Eroğlu Makine'nin sahibi Nusret Eroğlu adına ödülü firmanın Almanya Genel Müdürü Kıvanç Kılıç aldı.

Ra Pazarlama yeni ürünlerle hedef büyüttü
Hobi Kozmetik, üretim tesisi ve ihracattaki atakları ile hedeflerini büyüttü. Hobi Kozmetik'in satış ve pazarlama şirketi Ra Pazarlama, bayi dağıtım ağını ve profesyonel satış ekibini artırarak yeni hedefler belirledi. Ra Pazarlama, Hobby Şampuan Serisi, Hobby El ve Cilt Bakım Serisi, Hobby Saç Jölesi Serisi gibi yedi seri 150'den fazla ürün satıyor.