kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

IMF'den kredi kolaylığı

Giriş Saati : 30.10.2008 07:58
Güncelleme : 30.10.2008 17:00
Yeni Haber
Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, iyi ekonomik sicile sahip olan gelişmekte olan ekonomilere, istemeleri halinde hızla kullanabilecekleri kısa vadeli finansman imkanı sağlayan planı onayladı.

''Kısa Vadeli Finansman Olanağı (SLF)'' adı verilen krediden yararlanma olanağına sahip olduğu onaylanacak ülkeler, IMF'deki kotalarının 5 katına kadar kısa vadeli kredi çekebilecek. Kredi çerçevesinde 1 yılda 3 çekim yapılabilecek. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, düzenlediği basın toplantısında, ''olağandışı zamanlar, olağandışı tepkileri gerektirir'' diyerek IMF'nin bu krize, gerekli bütün finansmanları sağlayarak karşılık vereceğini belirtti. Kahn, ülkelerin ekonomilerinde güven ve istikrar için ihtiyaç duyacakları paraya erişebilmeleri yolunda IMF'nin kaynaklarını tahsise hazır olduklarını, ayrıca ek kaynaklar üretilmesi için diğer ülkelerle çalışma yapacaklarını ifade etti. Kahn, var olan küresel finansal krizin, bazı gelişmekte olan ekonomileri, makro ekonomik göstergeleri iyi bile olsa ciddi bir likidite sorununa itebileceğini ifade etti. Kahn, bu krediyi kullanabilecek özelliklere sahip belirli bir ülke adı vermekten kaçındı.

Arjantin ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Kahn, ''koşullar, çok iyi bir sicile sahip olmasını ve geçmişte politikalar uygulamış olmasını gerektiriyor. Korkarım ki belirttiğiniz bu ülke, bu kolaylıktan yararlanma niteliklerine sahip değil'' dedi. Kredinin hazırlık aşamaları sırasında Türkiye'nin, bu imkandan yararlanabilecek ülkeler arasında olacağı öğrenilmişti.