kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Barzani'den dostluk mesajı

Giriş Saati : 30.10.2008 10:26
Güncelleme : 30.10.2008 18:15
Yeni Haber
Washington'da bulunan Irak'ın kuzeyindeki yerel Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani, Türkiye'ye dostluk mesajı gönderdiğini söyledi.

Yerel Kürt yönetiminin Washington'daki temsilciliğinin bir otelde şahsına verdiği resepsiyonda Barzani, küçük bir grup gazeteciye, "Türkiye'ye dostluk mesajı gönderiyorum" dedi. Barzani, resepsiyondaki konuşmasında da, ABD'ye "Irak'ı diktatörlükten kurtardığı için" teşekkür ederek, "komşularla en iyi ilişkileri sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin Washington temsilcisi Kubat Talabani de, "Türkiye ile ilişkilerimizin güçlendirilmesi ve bölgemizde barış ve istikrar sağlayacak çözümleri aramak için çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Resepsiyona, Irak savaşının mimarlarından eski Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz, ABD'nin eski Bağdat Büyükelçisi ve şimdiki BM Daimi Temsilcisi Zalmay Halilzad, Irak'taki eski geçici koalisyon yönetiminin başı Paul Bremer ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin geçen yıllarda Washington'u sarsan bir CIA ajanının kimliğinin medyaya sızdırılması skandalında yalan ifade vermekten suçlu bulunan eski başdanışmanı Lewis Libby katıldı.

ABD yönetiminin halen görevdeki üst düzey yetkililerinin resepsiyonda yer almadığı görüldü. Barzani, daha önce ABD Başkanı George W. Bush ile Beyaz Saray'da görüşmüştü. Bu görüşmede ve Barzani'nin diğer Washington temaslarında terör örgütü PKK sorununun da ele alındığı bildirildi. Barzani, bir gün önce de Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Dışişleri Bakanı Condolezza Rice ile bir araya gelmişti.


AA