kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül: Irak'a gideceğim

Giriş Saati : 30.10.2008 11:15
Güncelleme : 30.10.2008 18:15
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet resepsiyonunda bu yılsonunda ya da önümüzdeki yılbaşında Irak'a gideceğini açıkladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle eşli verdiği akşam resepsiyonunda hayatında ikinci defa smokin giydi.

*KÖŞK'TEKİ CUMHURİYET RESEPSİYONUNDAN KARELER...

*"BARZANİ'DEN WASHINGTON'DA RESEPSİYON" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

* KÖŞK'TE EŞLİ AKŞAM RESEPSİYONU HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

*GÜL: TERÖRİSTLE NORMAL HALKI AYIRMAK LAZIM HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Cumhurbaşkanı Gül, Irak ile terörle mücadelede yeni bir dönem başladığını anımsatırken, Bağdat'ı ziyaret edeceğini belirterek, "Ya bu yıl sonu, ya da gelecek yıl başı. Onlar ne kadar erken olursa o kadar iyi olur, işimizi kolaylaştırırsınız diyorlar. Barzani ile başlayan diyalog yeni bir süreç. Ama tüm bunları Irak'ın bütünü içinde değerlendirmek lazım. Kuzey Irak yönetiminin Irak'ın anayasasında da yeri var, onlar ayrı bir devlet değil ki? Irak ile yeni bir dönem başladı, bunu herkesin desteklemesi lazım ve bu ilişkide terörü ayırmak lazım. Bugünki dünyada herkes her yerde yaşıyor, Irak vatandaşları, Suriye'de, Suriyeliler Irak'ta, Türkiye'de... Ama hepimiz kaynaşmışız. Terör örgütü de bu işbirliğinden rahatsız"

BAYKAL'A: "KENDİ BİLİR"


Cumhurbaşkanı Gül, CHP lideri Deniz Baykal'ın öğlen Meclis'teki kutlama ve Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyona katılmamasını "Herkesin kendi bileceği iş. Herkesin kendi meselesi" sözleriyle değerlendirdi.

ERMENİSTAN'LA YENİ GELİŞMELERİ ARZU EDİYORUM


Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan'ın "Yeni gelişmeler olabilir" sözlerinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı, "Kafkaslarda yeni iklim oluştu. Bu iklim yeni gelişmelere yol açabilir. Yeni gelişmelerin olmasını arzu ediyorum" dedi.

"RENCİDE ÖRNEKLERİ OLMALI"

Engin Çeber'in işkenceyle öldürülmesini değerlendiren Gül, Türkiye'nin bu konuda çok mesafe almasına karşın bir adım geri gidildiğinde menfi etkisinin olduğunu anımsatarak, " Ne kadar titiz olursak başımız o kadar dik olur. Eskiden de böyle olaylar olurdu ama konuşulmazdı. Şimdi idari uyarılar yapılıyor ama ülkelerin bu konuda başının dik olması lazım. Bu tür konularda tututmalara dikkat edilmeli. İdari anlamda alınan önlemlerin de örneklerinin çıkması lazım" dedi.