kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fener Rum Patriği Bartholomeos

Türkiye komşuyla turizmi Patrik desteğiyle artıracak

EKONOMİ
29.10.2008
Turizmin komşu ülkeler arasında gelişeceğinin açıklanmasıyla TUROB, Fener Rum Patriği Bartholomeos'a teklif götürerek Yunanistan'a çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Hedef 1 milyon Yunan Türkiye'ye çekmek..
Dünya Turizm Örgütü, geçtiğimiz aylarda ekonomik kriz nedeniyle, turizmin komşu ülkeler arasında gelişeceğini açıklayınca Türk turizmciler komşu ülke Yunanistan'la turizmi geliştirmek için harekete geçti. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) bu amaçla önümüzdeki haftalarda iki ülke arasındaki inanç ve kültür turizminin geliştirilmesi için Atina'ya bir çıkartma gerçekleştirecek. Özellikle inanç turizminin geliştirilmesi üzerine çalışan TUROB, bu amaçla ortodoks dünyasında önemli bir sembol olan Fener Rum Patriği Bartholomeos'la bu çıkartmayı yapmayı ve Yunanistan'da ses getirmeyi amaçlıyor. TUROB, bu amaçla Patrik Bartholomeos'a teklif götürmeye hazırlanıyor. TUROB Başkanı Timur Bayındır, patriğe henüz bir teklif götürmediklerini ancak en yakın zamanda kendisinin görüşünü alarak Atina'da birlikte olmayı isteyeceklerini kaydetti. Bu çıkartma sırasında Yunanistan'dan önemli yetkililerle görüşülecek. Patrik Bartholomeos'un da bu görüşmelerde iki ülke arasındaki inanç turizminin geliştirilmesi için mesaj vermesi amaçlanıyor.

VAFTİZ, NOEL TURLARI
Turizmciler bu şekilde sayıları son yıllarda artan vaftiz, düğün ve Noel gibi dini içerikli turların artırılmasını hedefliyor. Bayındır, Patrik'in inanç turlarının Türkiye'ye çekilmesi açısından önemli olacağını açıkladı. Hedef en az 1 milyon Yunan turisti din ve kültür turlarıyla Türkiye'ye çekmek. Bunun ilk adımı ise bugün Selanik'te başlayan ve 2 Kasım'a kadar devam edecek olan 24. Philoxenia Selanik Turizm Fuarı olacak.
Haberin fotoğrafları