kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
(Soldan sağa) Aclan Acar, Hamit Öncü, İbrahim Aybar, Burhanettin Gedikbaşı.

Krizden çıkmak için Marx'a gerek yok, Keynes yeterli

29.10.2008
Dünyadaki krizin Türkiye'yi de etkileyeceğini söyleyen Aclan Acar'a göre panik yapmaya gerek yok. Acar, krizden Keynes'yen politiklarla çıkılabileceğini söylüyor..
Türkiye Otomotiv Sanayisi 2008'in son çeyreğine beklentilerinde düzeltmeler yaparak ve 2009 için ayağını yorganına göre uzatma planlarıyla girdi. Otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan ve toplam 15 markayı bir arada bulunduran Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar da ekonomik krizden Türkiye'nin mutlaka etkileneceğini söyledi. Ama Aclan Acar çok fazla karamsar davranıldığını ve aslında paniğe kapılmayı gerektirecek bir durum olmadığını söylüyor.

ALMANYA ÖNLEM ALDI
Aclan Acar'a göre, dünya önce likidite krizi ile başlayan bu sorunu ilave bir likidite vererek çözdü. Şimdi de bu sorunun reel sektöre yansımaması için Keynesyen politikaları yani talebi, üretimi ve dolayısıyla istihdamı artıran bir strateji uygulamalı. Kısacası uzun süredir tartışılan kapitalizme karşılık Marx Teori'lerini okumanın pek de gereği yok. Aclan Acar, "Keynesyen tedbirler geliyor ve gelecek. Mesela Almanya bunları açıkladı. İnsanlar bu krizi 1929 krizine benzetiyor. Ama bence bu 1929 krizi filan değil. Uzaktan yakından bir alakası yok. Biraz fazla kötümser bakıyoruz. Ben hepimizin geleceğine umutlu bakıyorum" diyerek panik havasının gereksiz olduğunu vurguluyor. Scania ve Krone markaları için Flash Nakil Vasıtaları'nın kurduğu satış ve satış sonrası hizmetlerinin gerçekleşeceği tesisin açılışında konuşan Aclan Acar, bu yıl sonu için hiçbir segmentte hedeflerinin değişmediğini vurguladı. Tüm otomotiv sanayisi için hafif ticari ve binek araçta 470 bin gibi bir hedef olduğunu söyleyen Acar, yüzde 9 bir daralma beklendiğini de belirtti. Gayri Safi Milli Hasıla'da biraz daha daralma olması halinde bu rakamın 370 binlere inmesinin olası olduğunu belirten Acar'a göre, satışların azalması oldukça doğal.
Haberin fotoğrafları