kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso - Hindistan Başbakan Manmohan Singh

Çin, Bush'un davetini kabul etti, 'İşbirliğine hazırız' dedi

25.10.2008
Krizinin çözümü için AB ve Asya ülkelerinin umut bağladığı Çin, Bush'un zirve çağrısına olumlu yanıt verdi. Hindular ilahi bir müdahale olması için dua etti. Hollandalı sanatçı ise krizi farklı bir sergi ile yorumladı..
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen iki günlük 7. Asya-Avrupa Zirvesi sona erdi. Çin Başbakanı Ven Ciabao, 27 Avrupa Birliği üyesi ve 16 Asya ülkesinden 43 liderin katıldığı zirvenin sonunda düzenlenen basın toplantısında, ABD Başkanı George Bush'un çağrısıyla gelecek ay Washington'da düzenlenecek finans kriziyle ilgili toplantıya katılacaklarını açıkladı. Çin Başbakanı, toplantıda pragmatik ve işbirliğinden yana bir tutum takınacaklarını söyledi.

ÇÖZÜMÜN ANAHTARI GÜVEN
Hükümetlerin krizle ilgili şu ana kadar aldığı önlemlerin yeterli olmadığına işaret eden Çin Başbakanı, ülkelerin mevcut finans krizini bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini kaydetti. Ven Ciabao, çözümün anahtarının güven, işbirliği ve sorumluluk olduğunu savundu. Çin Başbakanı "Bütün ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendirmeliyiz, ancak böyle zorlukların üstesinden gelebilecek gücü yaratabiliriz" dedi. Ven Ciabao, Avrupa ile Asya arasındaki ortaklığın güçlenmesini ve derinleşmesini beklediklerini de kaydetti.

KRİZ ÇİN'İ AZ ETKİLEYECEK
Ülkelerin yenilik, düzenleme ve tasarruf ile tüketim arasında doğru bir denge sağlaması için çalışması gerektiğini vurgulayan Çin Başbakanı "Finansal yeniliğe ihtiyacımız var, ama finansal kontrole daha fazla ihtiyaç var" dedi. 15 aydır süren ABD kaynaklı kredi krizinin dünyanın dördüncü büyük ekonomisine olan Çin ekonomisine etkisini izlediklerini ifade eden Ven Ciabao, bunun doğrudan etkilerinin büyük olmayacağını ileri sürdü. Ven Ciabao, Çin'in ekonomi politikasını yönlendirenlerinin önceliğinini iç talebi genişletmek olduğunu belirterek, alınan önlemlerin sonuçlarının görülmesi için zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Haberin fotoğrafları