kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

25.10.2008
Memurun mesaisi 20 kuruş zamlandı
Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri yeni yılda yüzde 22.2 oranında artışla, 90 kuruştan 1 lira 10 kuruşa yükselecek. 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısına göre, yurt içi gündelikler de yüzde 7.1 ile yüzde 13.3 arasında zamlanacak. Artış sonrası TBMM Başkanı ve Başbakan'ın günlük harcırahı 3 lira artışla 41 liraya, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, milletvekillerinin harcırahı 2.5 lira artışla 37.5 YTL'ye çıkacak.

Bahçeme rüzgâr enerjisi kurdurdum
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye nin alternatif enerjiler açısından bir cennet olduğunu söyledi. Güler, Yalova'da yaptığı açıklamada, "Alternatif enerji hem ucuz hem kirlilik açısından tercih edilmelidir. Ben de bahçeme rüzgar ve güneş enerjisi sistemi kurdurdum. Çok mutluyum" dedi. Rüzgar enerjisinde Avrupa'da ilk ikiyi hedeflediklerini bildiren Güler, Karadeniz'de petrol aramalarının da oldukça iyi gittiğini belirterek, "2009'da 5 yeri deleceğiz. Karadeniz'in yapısı Hazar Bölgesi'ne benziyor. Bu, umut verici. Kendi sondaj gemimizle petrol çıkarmak istiyoruz" dedi.

Başbakanlığâ 12 cip alınacak
Başbakanlık, 2009 yılında lüks araçlar arasında yer alan 12 adet cip alacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen Başbakanlığa ait bütçe kitapçığında, 4'er ve 8'er kişilik 12 cip alınması öngörüldü. Önceki yıllarda, bakanlar için alınan 6 makam aracına 2009 yılında 5 adet daha eklenecek. 2009 yılında 5'i bakanlara olmak üzere 13 binek otomobil alınması kararlaştırıldı. Başbakanlığa, 2'si minibüs ve 2'si kamyon olmak üzere toplam 29 yeni araç alımı da bütçede yer almış oldu.