kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tunceli'den her kesime mesaj

Hüseyin KAÇAR - Ercan TOPAÇ - TUNCELİ / SABAH
25.10.2008
"Halk gerilim değil üretim istiyor" diyen ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, önceki gün "Hoş geldin" pankartlarını indiren DTP'li belediye başkanını nankörlükle suçladı..
Yaratılan gerilime rağmen Tunceli'ye giden Başbakan Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'ya, DTP'ye ve Alevilere mesaj verip, sağduyu çağrısı yaptı. Parti kongresindeki konuşmasına Tuncelili Diyab Ağa'yı hatırlatarak başlayan Erdoğan, "Diyab Ağa'nın ülkenin en zor zamanında ortaya koyduğu birlik ve beraberlik, bugün de hepimize örnek olmalıdır" dedi. "Son zamanlarda milletimizin arasına fitne tohumu ekmeye, milletimizi kamplara bölmeye çalışanlar, milletimizin sağduyusu sebebiyle yine akamete uğramaya mahkûmdurlar" diye devam eden Erdoğan, şu mesajları verdi:

* Biz biliyoruz ki nefret değil sevgi esastır; çatışma değil barış esastır; ayrılık değil birlik esastır; kutuplaşmak değil kucaklaşmak esastır; nefret ettirmek değil sevdirmek esastır.

* Çer çöpü ateşe vererek, masum çocukları sokaklara salarak güç gösterisi yaptıklarını sananlar büyük bir cehalet ve gaflet içinde. Bu toprakların silah sesine değil, fabrikalardaki makine sesine ihtiyacı vardır.

* Milletin daha gelişmiş bir demokrasiye, daha gelişmiş hak ve özgürlüklere, standardı daha yükselmiş bir yaşama kavuşmasını istiyoruz. Bizim derdimiz insanımıza hizmet etmek, efendi olmak değil. Bundan rahatsızlık duyanlar, milletin menfaatini düşünmüyorlar.

* Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Biriz beraberiz, bir bütünüz; çatımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Kesinlikle bölgesel milliyetçiliğe karşıyım. Şimdi Tunceli Üniversitesi var. Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz.

* Biz dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Herkes inancında hürdür, serbesttir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak bizler her inanç gurubuna eşit mesafedeyiz. Kimse bizi bu anlayışımızdan saptıramaz, yalan yanlış haberlerle kimse hedef saptırmasın.