kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baykal, Kılıçdaroğlu'nu İstanbul'a göndermiyor

ŞENOL ATEŞ ANKARA
25.10.2008
Yerel seçimlerde bütün gücüyle İstanbul'a asılan Baykal, ismi potansiyel aday olarak geçen siyasetin parlayan yıldızı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da tutma kararı aldı..
CHP'de "Kılıçdaroğlu ikilemi" yaşanıyor. Yerel seçimlerde bütün gücüyle İstanbul'a asılan CHP lideri Deniz Baykal, ismi potansiyel aday olarak geçen siyasetin parlayan yıldızı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da tutmaya karar verdi. Parti örgütünün "Kazanma şansı en yüksek aday" dediği Kılıçdaroğlu'nu yanından ayırmak istemeyen Baykal'ın "Kritik Meclis dengesi ve parti yönetiminde Kılıçdaroğlu'nun daha yararlı olacağı" görüşünde olduğu belirtiliyor. Baykal'ın bu kararı İstanbul'a aday olmak istemeyen Kılıçdaroğlu'nu da rahatlattı. CHP İstanbul il örgütü ise Kılıçdaroğlu'nun dışında en uygun seçeneği aramaya başladı. "Kılıçdaroğlu olmazsa kimi başkan olarak görmek istersiniz" araştırması yapıldığı ifade ediliyor.

KRİTİK DENGE
Baykal, bir yandan yerel seçimleri kazanacak aday ararken diğer yandan da adayların milletvekili olması halinde Meclis Grubu'nun küçülmesinin endişesini taşıyor. Baykal'ı zorda bırakan 'Kritik denge' hesabı şöyle: Şu anda CHP'nin 98, işbirliği yaptığı DSP'nin ise 13 milletvekili var. İkisinin toplamı 111. Anayasa değişikliği iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru sayısı ise 110. Eğer yerel seçimlerde iki milletvekili bile başkan koltuğuna oturup Meclis'i boşaltırsa CHP ve DSP'nin toplamı bile Anayasa Mahkemesi'ne başvuru için yetmeyecek. Böylelikle CHP, hükümete karşı elindeki en büyük kozu olan Anayasa değişikliklerini Anayasa Mahkemesi'ne götürme gücünden vazgeçmiş olacak.