kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'İstenmeyen babalık' ünlüleri ikiye ayırdı

24.10.2008
'Bir çocuğun dünyaya gelmesinde karar sadece kadının mıdır?' sorusuna ünlü isimlerde farklı yanıtlar geldi. Tarık Akan ile Emrah "Çiftler ortak karar almalı" derken, Ali Poyrazoğlu "Kadının çocuk doğurma lüksü vardır" fikrini savundu..
Sabah yazarı Hasan Bülent Kahraman, bir röportajda yedi aylık hamile sevgilisi için "Ben çocuk istemiyorum ama bu olayda fikrim sorulmadı" dedi ve 'istenmeyen babalık' konusu Türkiye'nin gündemine oturdu. 'Bir çocuğun dünyaya gelmesinde karar mercii sadece kadın mıdır?', 'Kadının, erkeğe rağmen anne olmaya hakkı var mıdır?' ve 'Bu durum erkeği, kadını ve hatta çocuğu nasıl etkiler?' sorularına yanıt arayan Yeni Aktüel dergisi de; ünlü isimlere fikrini sordu.

ÇİFTLER BİRLİKTE KARAR VERMELİ
* Emrah: "Her insanın vereceği karar kendi özel hayatıdır. Ama birlikte dünyaya bir birey getirme konusunda karar verilecekse, o kararın beraber verilmesi gerekir. İki taraf da bu konu ile ilgili çok ciddi ve hassas olmalı. Çünkü bir birliktelikten dünyaya gelecek olan çocuk, ancak hem annesi hem de babası birlikte ilgilenip yetiştirirse sağlıklı ve huzurlu bir insan olabilir bence. Kısacası, her iki taraf da bu konuya yani doğacak bebeğe birlikte karar vermelidir."

* Ali Poyrazoğlu: "Ben çocuk mevzularında çok hassasımdır. Yasal olarak çocuğun babası, bunu kabul etmek zorunda. Kadının, erkek istememesine rağmen çocuğu doğurma lüksü var. Çünkü çocuk annenin ya da babanın değil, ona emek verenindir. Anne madem emek verecek, böyle bir hakkı olmalı. Kadın 'İlla ki doğuracağım, bana para ver' demiyorsa burada herhangi bir zorlama yoktur. Çok kötü bir şey çocuğu pranga olarak kullanmak bence..."

* Tarık Akan: "Eylem iki kişilik olduğuna göre, bir çocuğun dünyaya gelip gelmeyeceğine de çift birlikte karar verebilir ancak. Kadın çocuk doğuracaksa, erkeğin fikrini de almak zorunda; anne olmaya tek başına karar veremez! Onun dışında hiçbir şey söylemeye bile gerek duymuyorum."

ÇOCUK HEP MASUMDUR
* Meltem Arıkan: "Bir çocuğun doğup doğmayacağına kadın karar verir. Bu niye baskı olarak görülüyor? O çocuğu doğurmaya karar vermenizden itibaren bütün hayatınız değişecek. Babasız bir çocuk büyütmek, evli olmadan çocuk yetiştirmek çok kolay değil ama evli kadınların çoğu babasız büyütmüyor mu çocuğunu? O zaman, nüfus kağıdında soyadını verip çocuğuna bakmayan, hiç ilgilenmeyen babaları ne yapacağız?"

* İlhan Uçkan: "Doğum yaşınız geçmek üzere diyelim ve bir ilişkiniz var; erkeğe bunu anlatırsınız. 'Baba olmak istemiyorum' der. O zaman 'oldubitti' mi yapmak lazım? Hayır! Bir çocuğun hem anneye, hem babaya ihtiyacı vardır; bencil bir anneye ya da zorla 'babalanmış' birine değil."

* Müge İplikçi: "Bu olayı kadın-erkek meselesinin içinden değil, doğacak çocuğun cephesinden düşünmek isterim. Biz büyükler seçimlerimizi yaparız; çocuklarsa bu seçimlerimizde bize eşlik edenlerdir. Biz büyükler koşullar belirlediği ölçüde hayatın içinde, elimizden geldiği biçimde gerçekçi ve şartlar gereği gerçeğizdir; çocuklarsa her koşulda masum."
Haberin fotoğrafları