kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Van'da olaylı DTP mitingi

Ercan DEMİRCİ / SABAH
25.10.2008
Doğubayazıt ve Diyarbakır'dan sonra dün de Van'da yapılan DTP mitinginde olaylar çıktı. 7 kişi gözaltına alınırken, 7 polis yaralandı..
Geçtiğimiz gün Doğubayazıt ve Diyarbakır'da yaşanan olaylardan sonra dün de Van'da DTP tarafından düzenlenen mitingden sonra, ellerinde bayrak ve pankartlarla yürümek isteyen yaklaşık bin kişilik bir grup, güvenlik güçlerine taş atmaya başlayınca polis müdahalesi ile karşılaştı. Biber gazı ve sis bombası kullanan polis, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Yedi polisin yaralandığı olayda, 7 gösterici de gözaltına alındı. Van'da, DTP il örgütü tarafından düzenlenen "Ne Ergenekon, Ne AKP, Çözüm Demokratik Cumhuriyette" mitingi sakin bir ortamda başladı. DTP Van milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer ile DTP'li belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde, Öcalan ve PKK lehine Kürtçe sloganlar atıldı.

TAŞ YAĞDIRDILAR
DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Alaattin Erdoğan ile Üçer'in konuşmalarının ardından gruplar kente doğru yürüyüşe geçti. Polisin dağılmaları için yaptığı uyarıları dinlemeyen yaklaşık bin kişilik grup polise taş yağdırdı. Kısa sürede oluşan küçük grupları, polis zaman zaman biber gazı ve sis bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada caddeye ve ara sokaklara dağılarak barikat kurup, ateş yakmaya çalışan göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Polis havaya ateş açarak panzerlerden tazyikli su sıkarak grupları dağıtmaya çalıştı. Olaylarda 7 polis hafif şekilde yaralanırken, 7 gösterici de gözaltına alındı.