kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Ebru Şallı Tan ile Sağlıklı Yemekler

EBRU ŞALLI TAN
24.10.2008
İyi pazarlar sevgili okurlar... Bugün sizler için hazırladığım mönü hem lezzetli, hem besleyici, tabii ki son derece de sağlıklı... Ispanak yemeği tarifleri arasında bence çok sıradışı bir lezzet olan kaşarlı ıspanak, hem sizler hem de çocuklarınız için top top köfte ve dil peynirli irmik helvası... Top top köfte, hem çok pratiktir, hem de çocuk partileri için vazgeçilmez bir alternatiftir. Hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın...

Kaşarlı Ispanak
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15dk. Pişirme süresi: 15 dk.
Yapılışı: Ispanakları iyice yıkayıp orta kalınlıkta doğrayın, az suda haşlayın. Ayrı bir kapta patatesleri haşlayıp, rendeleyin. Haşlanmış ıspanak, patates, biraz tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karıştırıp, ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesini ilave edin. Dağılımı eşit yapmaya çalışın. Galeta ununu da en üste eşit olarak serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Ispanak yemekleri arasında farklı bir lezzet oluyor, hepinize tavsiye ederim.
Malzemeler
* 500 gram ıspanak
* 2 orta boy patates
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 yemek kaşığı galeta unu
* Tuz
* İsteğe göre karabiber ya da kırmızıbiber

* * *
Top Top Köfte

(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 10 dk.
Yapılışı: Soğanı rondodan geçiriyoruz ya da çok ince doğruyoruz. Sarmısağı da aynı çekilde çok ince doğruyoruz. Kıymayı bir kaba alıyoruz, soğanı içine ilave ediyoruz. İnce kıyılmış maydanozla karıştırıyoruz. Sonrasında yumurta, ekmek içi, tuz ve baharatlarımızı koyup yoğuruyoruz. Çocuklar için yapıyorsanız tuz ve baharat kullanımına dikkat etmenizi öneririm. Hazırladığımız karışımı küçük küçük top top köfte haline getiriyoruz. Kızgın yağda kızarttığınız köfteleri havlu kağıt olan bir kaba koyuyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.
Malzemeler
* 500 gr dana kıyma (Tercihen yağsız olmalı)
* 1 dilim ekmek içi
* Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz
* 1 yumurta
* Çok az miktar kimyon ve karabiber
* 1 orta boy soğan
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Kızartmak için sıvıyağ

* * *
Dil Peynirli İrmik Helvası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 15 dk.
Yapılışı: Yağlarınızı tencereye koyun ve eritin. İrmiği ekleyin, rengi sararana kadar savurun. Sütü ayrı bir kapta ocağa koyun, kaynayınca şekeri ilave edin. İrmiğin üstüne şekerli sütü dökün. Eliniz yanmasın, dikkat edin. Tencerenin kapağını kapatın, altını kısın. Dil peynirlerini uzun uzun ince dilimlere ayırın. Kapağı açın, peyniri ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Dinlenmesi ve kendini tam olarak çekmesi için bekleyin. Tercihen sıcak servis önerimdir. Sonra ısıtıp da yiyebilirsiniz. Bu tarif, pazar günleri şımarmanız için... Pazartesi normal düzeninize dönersiniz... Afiyet olsun, hepinize iyi haftalar dilerim...
Malzemeler
* 1.5 su bardağı irmik
* 3 su bardağı süt (İsterseniz yağsız süt tercih edebilirsiniz)
* 200 gram dil peyniri
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 su toz şeker