kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sikorsky'li esrar baskını

Hüseyin CUMALI - SABAH
20.10.2008
Hazine arazisinde kenevir yetiştiren şebeke Sikorsky destekli operasyonla çökertildi. 387 kilo esrar ile 29 kişi ele geçirildi..
Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nün 6 ay önce sokakta uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik başlattığı çalışmada, O.Y. (29) ve S.Y. (27) kardeşlerin liderliğindeki örgütün, Hendek ilçesi Sivritepe Köyü'nde Hazine arazisinde hintkeneviri yetiştirdiği, ayrıca İstanbul'dan getirttiği kokain ve uyuşturucu hapları Adapazarı'nda sattığı belirlendi. Narkotik ekipleri, bunun üzerine kenevir yetiştirilen ormanlık arazide Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky helikopteriyle keşif yaptı. Şebeke üyelerinin kenevir yetiştirdikleri arazide kurdukları çadırlarda kaldığını tespit eden polis, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte operasyon düzenledi.

ÖZEL SULAMA SİSTEMİ
Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda, arazide bulunan 6 kişi uykuda yakalandı. Arazide yapılan aramada 3 ayrı çadırda bidon, poşet ve kavanozlar içinde 387 kilogram esrar, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet hassas terazi, 1 adet kurusıkı tabanca ve silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Şebekenin hintkeneviri yetiştirmek için özel sulama sistemi yaptığı ve araziye girilmesini engellemek için köpek kullandığı belirtildi. Polisin Adapazarı, Hendek ve Kocaali ilçelerinde düzenlediği operasyonda, aralarında sokak satıcılarının da bulunduğu 23 şebeke üyesi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 16'sı emniyetteki sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Örgütün liderleri olan iki kardeşin de aralarında bulunduğu 13 zanlı, ifadeleri tamamlandıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, uyuşturucu madde satıcılarına büyük bir darbe vurulduğunu belirterek, "Bu, ilimizde ilk defa olan bir olay. Bir tarafta uyuşturucu maddenin ekimi yapılmakta, diğer taraftan da imal edilmekteydi'' diye konuştu.