kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yeşilçam onlar gibi iyi 'kötü' adam görmedi

20.10.2008
Sönmez Yıkılmaz, Süheyl Eğriboz ve Hakkı Kıvanç'ın oynadığı film sayısı 500'ü geçiyor. Hemen hemen bütün filmlerinde filmin jönünden dayak yediler! Kendilerine 'figüran' denmesine kızıyorlar. Zira onlar Yeşilçam'ın unutulmaz yardımcı oyuncuları (boxer dergisi)..
Cüneyt Abi futbol topu gibi oynardı!
20'li yaşlarımın başında halter yarışmasında birincilik almıştım. Vücudum iyi, sinemada iş yaparım diye yapımcıların beni fark etmesini bekliyordum. Beyoğlu'nda üzerimde kolsuz atlet, ileri geri geziniyordum. Yapımcıların yazıhanelerinin önünde afili pozlar veriyordum. Sonunda bana Malkaçoğlu'nda rol verdiler. Başrolde Cüneyt Arkın. Sanıyorum ki ben de başrolüm. O sırada artist oluyorum diye işi de bıraktım. Film setine gittiğimde gerçek ortaya çıktı. Yevmiyeli figürandım. Cüneyt Abi biraz içince figüranlarla futbol topu gibi oynardı

100 liraya dayak
Set işçiliği yapıyordum. Vücudu iyi olan bir figüran lazım oldu. "Bizim Sönmez var" demişler. Prodüksiyon amirine "Ne vereceksiniz?" dedim. "100 lira" deyince hemen kabul ettim. Böylece dayak yeme günlerimiz başlamış oldu. En fazla Cüneyt Abi'yle çalıştım. Zaten adımız da o yüzden 'Cüneyt Arkın'dan dayak yiyen adam'a çıktı. Cüneyt Abi harbiden vururdu. Hele biraz içtiyse, kırıp geçirirdi. Figüranlarla futbol topu gibi oynardı.

Aslansın, yaparsın
Cüneyt Arkın ile film çekiyoruz. Yönetmen Çetin İnanç. Filmin bir sahnesinde Cüneyt Abi beni cama fırlatacak. Cam kırılacak. Ben aşağıya uçacağım. Cüneyt Abi beni bir fırlattı, ben aynen camdan geriye... Cam kırılmadı. "Bu nasıl cam ya?" dedim. Bir baktım yedi milimetre özel kristal cam. "İnce cam takın" dedim. Set Polonezköy'de. Camı İstanbul'dan almaları lazım. Uzun iş. Bana "Aslansın, kaplansın, yaparsın" gazları verdiler. "Ulan nasıl olacak bu iş?" derken, uçtum cama ama kırılan o kristal camların üzerine düştüm. Hemşire gün boyunca vücudumdan cam ayıkladı.
Haberin fotoğrafları