kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Devlet Bahçeli

Gavur Dağı'ndan vurdu

15.10.2008
Bahçeli, AKP'li Ergün'ün "Gavur Dağı'ndan, Sivas'tan öteye geçmek lazım" sözleri için, kürsüden sözde Kürdistan haritasını gösterip "AKP, PKK ve Barzani aynı çizgide buluşmuştur" dedi..
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında hükümetin Kuzey Irak politikalarını çok sert bir üslupla eleştirdi. Meclis'te yapılan tezkere görüşmesinde AKP'li Nihat Ergün'ün söylediği "Gavur Dağı'ndan, Sivas'tan öteye geçmek lazım" sözlerine atıfta bulunan Bahçeli, sözde Kürdistan haritası göstererek, "Sayın milletvekili denilen bu zat, bu haritayı gösterdi. Burası Gavur Dağı, burası Sivas. Bölünmüş topraklar. Bu haritayı kabul etmek mümkün değil. AKP, PKK ve Barzani aynı çizgide bir kez daha buluşmuştur" dedi. Bahçeli partisi Meclis'e girdiğinden beri en sert konuşmalarından birini yaptığı toplantıda şu mesajları verdi:

* Tezkere hakkında söz alan sayın hükümet temsilcisinin (Cemil Çiçek) siyasi iktidarın tek sorumlu olduğunu göz ardı ederek terörle mücadeleyi TSK'ya ihale etmesi ve 'ne istedilerse verdik' anlamına gelen sözleri tam bir aymazlık olarak karşımıza çıkmıştır.

* 2003 6 Temmuz'unda, Amerikan askerlerince Mehmetçiklerimizin başına çuval geçirilerek rehin tutulduğu günlerde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, gezisini kesmeyip Kayseri'de otopark açılışı yaptığı unutulmayacak bir seviye kaybı olarak hafızalarımızdadır. Bahçeli "Ağzımızla konuşur, beynimizle düşünür, aklımızla kavrarız" diye konuştu.