kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Selami Öztürk

Çankaya'dan sonra Kadıköy Belediyesi

14.10.2008
CHP, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın kasetinden sonra Kadıköy Belediyesi'ndeki yolsuzlukla ilgili Sayıştay raporuyla uğraşacak..
CHP'li Çankaya Belediyesi'nden sonra Kadıköy Belediyesi'nde yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları gündemde. Kadıköy Belediyesi'nin işgal ettiği arazilerden sağladığı gelirleri bünyesinde kurulan vakfa ait şirketlere peşkeş çektiği, Hazineye ödemesi gereken stopaj paralarını kaçırdığı, devleti milyonlarca YTL zarara uğrattığı ileri sürülüyor. Sayıştay, iddialar üzerine Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı İktisadi İşletmesi (KASDAV)' ne ait evrak ve muhasebe kayıtlarını inceleyerek rapor hazırladı. Tespitlerden biri Büyükşehir Belediyesi'ne ait alanın yıllarca otopark olarak işletilmesi. İlçe Belediyesi, 2002- 2006 döneminde 2.816 milyon YTL gelir elde etti, Büyükşehir'e ödeme yapmadı. Yine Salıpazarı Otoparkı'nı da 2002-2005'te işleten Belediye, 1.404 milyon YTL gelir elde ederken Büyükşehir Belediyesi'ne tahakkuk eden 571 bin YTL ecrimisili ödemedi.

İHALESİZ BEDELSİZ VAKFA
Kadıköy Belediyesi Zemin Araştırmaları Laboratuvarı ve Katı Atık Ayrıştırma Tesisi de ihalesiz olarak protokol yöntemiyle KASDAV'a verildi, iki tesisten 2002-2003'te 400 milyon YTL gelir sağlandı. Yine vakfın çıkardığı Gazete Kadıköy ve Kadıköy Yaşam Dergisi'ne bina ve personel belediyeden verildi. Bu yayınların 2003-2006 arasında 500 bin YTL zararlı gözüktüğü belirtildi. Ayrıca ilçenin bir arazisi 2001'de ihalesiz ve bedelsiz olarak 25 yıllığına protokolle KASDAV'a verildi.