kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Değişime direnen şirketlerin yüzde 25'i yok olacak

Giriş Saati : 07.10.2008 14:01
Güncelleme : 07.10.2008 18:12
Yeni Haber
Gelecek Gurusu James Canton, Türk şirketlerinin yüzde 25'inin değişime direnmesi nedeniyle batma riski taşıdıklarını söyledi..
The Institute for Global Futures Başkanı, Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Ofisi eski Danışmanı James Canton, Türk şirketlerinin yüzde 25'inin değişime çok direnmeleri nedeniyle gelecekte varolamayacağını savundu.

Siemens IT Çözümleri ve Hizmetlerinin düzenlediği Siemens IT Conference'de konuşan Canton, farklı bir gelecek ve aşırı zorluklar bulunduğunu, daha esnek olmak gerektiğini, geçmişe kıyasla önümüzdeki 10 yılda daha yenilikçi, risk ve fırsatların olacağını ifade etti. Canton, IT çözümlerine yatırım yaparak iş dünyasının devam etmesini sağlamanın da risk olduğunu vurgulayarak, "Bizi zorlayacak başka şeyler de olacak. Değişim dalgasının bir adım önünde olmak gerekiyor" dedi.

*CEBIT BİLİŞİM FUARINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

UYUM SAĞLANMALI
Gelecek trendlerini öngörebilmenin büyük önem taşıdığını kaydeden Canton, Türkiye'de çok genç bir nüfus bulunduğunu, bu ülkede eğitime ağırlık verilerek geleceğin liderlerine yatırım yapılabileceğini, gelecekte bazı ülkelerin Türkiye'den yetenek bulmaya çalışacağını anlattı. Yeniliklerin artık çok daha hızlı ortaya çıkacağını belirten Canton, "Türk şirketlerinin yüzde 25'i değişime direndiklerinden ayakta kalamayacaklar. Bu şirketler ya ortadan kalkacak ya da birleşecek. Dışarıdaki şirketler de Türk piyasasına girecek. Geleceğin haritasını sizlerle belirleyebilecek çok sayıda ortak var. Yenilikçi olun, uyum sağlayın ya da ölün" şeklinde konuştu. Canton, her yıl Hacker'lerle ilgili faaliyetlerde yüzde 150-200 artış olacağını düşündüklerini ifade ederek, şirketler için güvenlik konusunu ele almanın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Giderek gelişen küresel yenilikçi inovasyon ekonomisine hazırlanmak gerektiğini belirten Canton, "Daha fazla fırsat, daha fazla risk hep karşımızda" dedi.

Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri Direktörü Ali Rıza Ersoy da Siemens IT Conference'yi Türkiye'de teknolojinin iş hayatı içinde daha yoğun ve daha verimli kullanılması adına düzenlediklerini belirterek, "Teknolojinin iş hayatının farklı alanlarına doğru şekilde entegre edilebilmesinin hepimiz için çok önemli olduğunu biliyoruz " diye konuştu.

"Işınlamayı başardık..." (Gelecek Gurusu jAMES CANTON)
"Fotonları parçalayıp, başka bir yerde birleştirmeyi başardık. Nesneleri üç boyutlu olarak tarayıp, bu görüntüleri dünyanın öbür ucuna gönderip, oradaki bir tesiste aynı şekilde imal edilmelerini sağlayabiliyoruz.
Yani aslında, ışınlanma işini başardık bile. Ancak, öngörülerime göre inorganik maddeleri başarılı şekilde ışınlayabilsek bile, organik maddeyi ışınlayamayacağız, çünkü teknolojimiz hala çok ilkel bir safhada (Görüş: yani hala kendi yapmadığımız şeyi parçaladığımızda, doğru şekilde birleştiremiyoruz).

Yani, hala toprakta kazı yaparak malzeme elde ediyoruz; hala hayatında bir bardak temiz su görmemiş insanlar var.

Ama, doğrusal olmayan kuantum programcılığını icat etmeyi başarırsak, belki insan ışınlamayı da becerebiliriz."