kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Katilin gözlerime bakacak cesareti olmadı

Abbas ÇAKAR- KOCAELİ- SABAH
Giriş Saati : 07.10.2008 12:37
Güncelleme : 07.10.2008 20:19
Yeni Haber
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aracına aldığı "Pippa Bacca" ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'yu, tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen Murat Karataş'ın yargılanmasına başlandı. Sanığa avukat tahsis edilmemesi ve İtalyanca bilen tercümanın bulunmaması nedeniyle dava ertelendi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Murat Karataş (38), cezaevi aracıyla adliyeye getirildi. Adliyeye girişte ceketi ile yüzünü kapatan Kartaş, daha sonra duruşmanın yapılacağı salona alındı. Duruşmaya Karataş'ın ailesinden kimse katılmazken, İtalyan sanatçının annesi Elena Manzoni ve avukatları Mehmet Eke ile birlikte duruşmada hazır bulundu.

Sanık Karataş, duruşmada avukat tutacak maddi durumu iyi olmadığı için avukat tahsis edilmesini ve savunmasını avukat desteği ile yapılmasını istedi. Baro tarafından avukat tahsis edilmemesi ve İtalyanca bilen tercümanın da bulunmaması üzerine duruşma 4 Kasım tarihine ertelendi.

PİPPA'NIN ANNESİ KONUŞTU

Kocaeli Adliyesi'nde çıkan annesi Manzoni avukatları Karataş aracılığı ile soruları cevapladı.

Sanık Karataş'ı görmenin kendisini şaşırmattığını belirten Manzoni, daha önce kızının fotoğraf makinesi ile çektiği fotoğrafları gördüğünü söyledi.
Manzoni, "Katilin kafasını kaldırıp benim gözlerime bakacak cesareti bile olmadı. Bazı duruşmalara katılacağım. Biz Pippa'nın yolunda giderek tüm dünyaya barış mesajı vermek istiyoruz." dedi.

Sanık Murat Karataş'ın ailesini ziyaret edeceği yönünde basında çıkan haberleri de değerlendiren Elena Manzoni, şu an öyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti. Manzoni; "Aileden böyle bir talep gelirse bir buluşma, görüşme gerçekleştirilebilir. Çünkü olayı kişiselleştirmek gerektiği düşüncesine sahibiz. Murat Karataş'ın işlediği bir suçtan dolayı aile bireylerini suçlamak, onları dışlamak, onların af taleplerini geri çevirmek çok da insani olmaz" ifadesini kullandı.

HABER İÇİN TARTIŞMA

Yeni Şafak Gazetsinin yaptığı haberle ilgil olarakta konuşan Elena Manzoni Sanık Karataş'ın ailesi ile görüşme taleblerinin olmadığını dile getirerek karşı taraftan böyle bir talep gelirse bunu düşünebileceklerini ifade etti. Gazetenin muhabiri haberlerinin doğru olduğunu söyleyerek Avukat Mehmet Eke'nin kendisine bunu söylediğini iddia etti. Eke ise iddiaları yalanlayarak muhabirin söylediklerini yanlış anladığını söyledi.

Dünya Barışı için "Barış Gelini" projesi ile 8 Mart'ta İtalya'nın Milano kentinden yola çıkan Pippa Bacca ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo, Türkiye'de otostop yaparak yoluna devam ederken 31 Mart'ta Kocaeli yakınlarında kaybolmuştu. Kısa süre sonra Bacca'nın cesedi Gebze ilçesinde sazlık alanda bulunmuştu. Pippa Bacca'nın otostop yaptığı kamyon şoförü tarafından tecavüz edilip, boğularak öldürüldüğü belirlenmişti. Katil zanlısı olarak Tekirdağ'da yakalanan şoför Murat Karataş'ın, öldürdükten sonra Bacca'nın fotoğraf makinası ve kamerasını alıp, kardeşinin düğününde fotoğraf çektirdiği ortaya çıkmıştı.