kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

"Hoşnutsuzluğu hissediyoruz"

Giriş Saati : 07.10.2008 23:41
Yeni Haber
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, takımda bir özgüven sorunu olduğunu belirterek, "Özgüven sorunumuz var. Sahada sadece futbol düşünmemiz gerekiyor. Oyunumuzu oynayıp güven eksikliğini aşmayı beklemeliyiz" dedi. FB TV'de yayımlanan Kaptan Köşkü programında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe takım kaptanı Alex de Souza, sakatlığının iyiye gittiğini, fizyoterapist eşliğinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, "Milli maçlar arasında da çalışmalarımı sürdüreceğim. Tedavi programının ardından hedefim Kocaelispor maçında forma giyebilmek" diye konuştu.

Oyuncuların takıma bireysel olarak katkısının az olduğunu dile getiren Brezilyalı yıldız, "Oyuncular olarak takıma katkımız az. Bireysel olarak daha çok şey katmalıyız. Eğer bunu yapsaydık böyle bir durumla karşılaşmazdık. Hocamız çok çalışkan. Onu daha çok anlamalı ve dediklerini daha iyi yapmalıyız. Bireysel olarak takıma katkımızı göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. Kayserispor mağlubiyetiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Alex, "Maçı iki takım olarak değerlendirmek gerekirse biz saha içinde, saha dışında yaptığımız çalışmaları ortaya koyamayan, gerekeni yapmayan bir portre çizdik. Futbolun basit bir oyun olduğunu unutmuş bir şekilde oynadık. Rakibimiz ise bu kuralı en iyi şekilde uyguladı. Daha çok da gol atabilirlerdi. Biz pas, koşu ve pozisyon almayı da yanlış yaptık. Bize söylenen ve yapmamız istenen şeyleri ortaya koymalıyız" dedi.

"ÖZGÜVEN SORUNUMUZ VAR"

Takımda bir özgüven sorunu olduğunu dile getiren Alex, "Özgüven sorunumuz var. Bazı oyuncularımız adeta sahada kilitlenmiş gibi oldu. Yapması gereken şeyi bilen, bunun için uğraşan, ama kilitlendiğimiz zamanlar oldu. Ama bizler çocukluğumuzdan beri futbol oynuyoruz. Aslında sahaya çıktığımızda yapmamız gereken sadece her zaman yaptığımız şeyi yapıp futbolumuzu oynamak. Eleştiriler her zaman olacak, iyi ya da kötü. Tabii ki hocamız da bizi eleştirebilir. Ancak bizim sahada sadece futbol düşünmemiz gerekiyor. Oyunumuzu oynayıp, güven eksikliğini aşmayı beklemeliyiz. Ne yazık ki böyle bir dönemden geçiyoruz. Futbolda hata yapabilirsiniz. Birinci hatayı yaptıktan sonra da ikinciyi yaparım diye korkmadan devam etmeliyiz. Çünkü ikinci hatayı yapmaktan korkarsanız, yapabildiğiniz şeyleri de yapamaz hale gelirsiniz. Hata yaparak doğru yapmayı öğreneceğiz. Sadece yapmamız gereken bizden istenenleri yapmak" diye konuştu.

Takımın şampiyonluk şansı ile ilgili olarak ise Alex, "Bu noktadan itibaren kendimize bakmamız gerekiyor. Trabzonspor şu anda lider. Bulundukları noktayı hak ediyorlar. Bir beraberlik dışında tüm maçlarından galibiyetle ayrıldılar. Biz onları baz almamalıyız. Çünkü lig uzun bir maraton, onlar puan kaybedecek, biz de puan toplayacağız. Ligin uzun bir maraton olduğunu biliyoruz ve bunu unutmamalıyız. Şampiyonlar Ligi'nde ise Arsenal'in 4, bizim ise 1 puanımız var. Bundan sonraki maçımız Arsenal ile kendi evimizde, onları yendiğimiz takdirde puanlarımız eşitlenecek" dedi.

"BİZE OLDUĞU GİBİ ARAGONES'E DE ELEŞTİRİLER GELECEK"

Teknik Direktör Luis Aragones'in eleştirilmesinin normal olduğunu dile getiren Brezilyalı yıldız, "Eleştirilerin olması normal. Bize olduğu gibi Aragones'e de eleştiriler gelecek. Gazetecilerin bazıları idmanları izliyor, maçları takip ediyorlar, bazıları ise bunları yapmıyor, ama yine de eleştiriyor. Eleştiriler normal. Biz oyuncular olarak Aragones'in istediklerini yapmalı, felsefesini anlamalıyız. Aragones'ten önceki teknik direktörümüz Zico'nun da ilk zamanlarında kötü sonuçlar almıştık. Çünkü alışma süreci geçiriyorduk. Sonra biz onun yapmak istediklerini anladık ve başarılar kazandık. Hocamızı bir komutan olarak düşünürsek, biz de onun askerleriyiz ve onun dediklerini yapmalıyız" diye konuştu.

Taraftarların mutsuz olduğunu bildiklerini kaydeden Alex, "Taraftarımızın hoşnutsuzluğunu içimizde hissediyoruz. Başkan ve yönetim kurulumuz iyi bir takım yaptı, taraftarımız ki onların destekleri yadsınamaz, bizim futbolcular olarak ise yapmamız gereken iyi bir futbol oynamak. İyi bir performans sergileyebileceğimizi biliyoruz. Sadece biraz daha sabır gerekiyor" dedi.

Brezilyalı oyuncu, 31 yaşında olduğunun hatırlatılmasının ardından 'Ne kadar daha futbol oynayacaksın?' sorusuna, "Kontratım sezon sonunda bitiyor. Eğer kontratımı yenilersem ona göre düşüneceğim, ama bunlar için çok erken. Ama sağlığım iyi olduğu, futbol oynamaya elverişli olduğum sürece oynayacağım" şeklinde cevap verdi. Alex, son olarak A Milli Takım ile ilgili olarak da, "Kendi stadımızda oynadığımız milli maçı Semih'in formasıyla izledim. Ben Türk Milli Takımı'na inanıyorum. Onların bir Dünya Kupası daha oynamasını ve izlemeyi çok istiyorum. Destek verebildiğim sürece Milli takımı destekleyeceğim" diyerek sözlerini noktaladı.

İHA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 6 5 1 0 11 5 16
2 Bursa 6 5 0 1 11 7 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 11 4 14
Tümünü göster...
4 Gaziantep 6 4 1 1 11 7 13
5 Galatasaray 6 3 2 1 14 6 11
6 Kayseri 6 3 2 1 6 2 11
7 Sivas 6 3 2 1 9 6 11
8 Ankaraspor 6 3 1 2 9 6 10
9 G.Birliği 6 2 2 2 7 8 8
10 Denizli 6 2 1 3 8 11 7
11 Konya 6 2 1 3 8 12 7
12 Fenerbahçe 6 2 0 4 8 9 6
13 Eskişehir 6 1 3 2 5 7 6
14 Ankaragücü 6 1 2 3 6 9 5
15 Hacettepe 6 1 1 4 4 10 4
16 İ.B.B. Spor 6 0 3 3 3 7 3
17 Antalya 6 0 1 5 8 15 1
18 Kocaeli 6 0 1 5 5 13 1
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Konya 2  
  Trabzon 3  
 Antalya 1  
  Gaziantep 4  
 Ankaraspor 2  
  Sivas 0  
 Denizli 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 1  
 Eskişehir 2  
  Kocaeli 1  
 Ankaragücü 0  
  G.Birliği 2  
 Fenerbahçe 1  
  Kayseri 4  
 Beşiktaş 2  
  Hacettepe 1  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Sivas Ankaragücü  
 İ.B.B. Spor Antalya  
 Bursa Eskişehir  
 G.Birliği Beşiktaş  
 Galatasaray Trabzon  
 Hacettepe Denizli  
 Gaziantep Konya  
 Kocaeli Fenerbahçe  
 Kayseri Ankaraspor