kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Annesinden sonra babasını ve üç kardeşini uğurladı

07.10.2008
Kaz Dağları'nda sel kurbanı olan işadamı Esat Edin ve 3 talihsiz çocuğunun cenazesine iş dünyası akın etti. Annesinden sonra babası ve kardeşlerini yitiren Murat, tabutların başında dua etti..
Kaz Dağları'nda Zeytinli Çayı'nın taşması sonucu hayatlarını kaybeden Kemer Country'nin sahibi Esat Edin ve çocukları Mete Cem (12), Serra Şirin (10) ve Aliye (7), dün İstanbul Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen hazin bir törenle son yolculuklarına uğurlandı. Musalla taşı yetmediğinden cenazeleri üzerine koymak için 2 adet sehpa temin edildi. İngiltere'de eğitim gören 14 yaşındaki Murat Edin, babasının ve 3 kardeşinin tabutlarının başında tek tek dua etti. Cenaze törenine Murat Edin'in İngiltere'den yaklaşık 20 arkadaşı da geldi.

İNGİLİZCE VEDA NOTU
Aliye Edin'in tabutunun üstünde bulunan İngilizce bir notta yazan, "Seni çok özleyeceğim. Sen tatile gittin" sözleri görenleri duygulandırdı. Cami avlusunda Esat Edin ve 3 çocuğu için 6 adet taziye defteri açıldı. Taziye için camiye gelenler 500 metrelik bir kuyruk oluşturdu. Murat Edin'in bir yakını da küçük çocuğun İngiltere'de eğitimini sürdürüp sürdürmeyeceğine ilişkin kesin kararın, ilerleyen günlerde aile tarafından verileceğini belirtti.

ŞEHİTLER DE ANILDI
Cenazeye eşi Caroline Koç ile birlikte katılan işadamı Mustafa Koç da, "40 yıllık arkadaşımdı. Çocuklarımız bile birbirleriyle görüşüyordu. Arama çalışmaları için helikopter gönderdik. Çalışmalara katkı yapmak istedik" diye konuştu. Aktütün'de şehit olan 15 askerin de anıldığı cenaze namazının ardından, baba ile 3 çocuğunun tabutları Kemer Country'deki kulüp binasına getirildi. Helallik alınmasının ardından ise, cenazeler alkışlarla Edin'in evinin önünden geçirildi ve 18 Mart 2008'de ölen anne Mehpare Edin'in bulunduğu Göktürk Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. Cenazeye Fener Rum Patriği Bartholomeos, Cem Boyner, Ali Koç, Ethem Sancak, Nuri Çolakoğlu, Çetin Nuhoğlu, Ahmet Özal, Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın da aralarında bulunduğu sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Güngör KARAKUŞ - Mustafa KAYA Recai KÖMÜR - Erdoğan YAPIK
Haberin fotoğrafları