kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dönme dolapta korku dolu anlar

Giriş Saati : 01.10.2008 17:31
Güncelleme : 01.10.2008 17:55
Yeni Haber
Bayram tatilinde eğlenmek için Kasımpaşa'daki Lunapark'a gelen vatandaşların eğlencesi korkuya dönüştü. Dönmedolaba binen yaklaşık 50 kişi çıkan arıza nedeniyle havada mahsur kalınca korku dolu anlar yaşandı.

Çocukların ve kadınların da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaştan bazıları kendi imkânlarıyla dönme dolaptan inerken bazıları ise kurtarılmak için dakikalarca itfaiyenin gelmesini bekledi. Ölüm yada yaralanmanın yaşanmadığı olayda yaşanan korku dolu anlar görgü tanığı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

Saat 14:30 sıralarında bayramda eğlenmek isteyen çok sayıda vatandaş Kasımpaşa Lunaparkı'na akın etti. Lunapark'taki eğlence araçlarına binmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar dönme dolaba binebilmek için de uzun süre bekledi. Bekleyişlerinin ardından dönmedolaba binen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 50 kişinin eğlencesi korkuya dönüştü. Platformun altındaki elektrik tesisatında çıkan arıza nedeniyle bozulan dönmedolap durdu. İtfaiyeye geç haber verilmesi üzerine dönmedolabın alt kısmında oturan vatandaşlar kendi imkânlarıyla tehlikeleri göze alarak inerken, tepede bulunan vatandaşlar ise dakikalarca kurtarılmayı bekledi.

Görgü tanığı vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler panik ve korku dolu anları gözler önüne serdi. Havada ters şekilde asılı kalan dönmedolap kabinlerinin hareket etkisiyle döndüğü sırada endişe duyan vatandaşlar çığlıklar attı. Dakikalar sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri havada asılı kalan vatandaşları da merdiven yardımıyla kurtardı.

Olayın ardından yaşadıkları korkuyu anlatan kazazedeler, büyük tehlike atlattıklarını ve kendi imkânlarıyla kurtulmayı denemek zorunda kaldıklarını anlattı. Olayın daha kötü sonuçlarda doğurabileceğini söyleyen Mesut Sarı isimli kazazede Lunapark yöneticilerine de tepki gösterdi. Mehmet Bektaş isimli görgü tanığı ise, olay sırasında dönme dolapta bulunan kadın ve çocukların çığlıklar atarak yardımlar istediğini dile getirdi. Bu sırada olay yerinden görüntü alamaya çalışan basın mensuplarına da lunapark yöneticilerine tepki gösterdi.

Görüntü almak isteyen kameramanları dışarı çıkarmaya çalışan görevliler olayda kendi kusurlarının bulunmadığını anlattı. Lunapark yöneticilerinden biri arıza sırasında kendi çocuğunun da dönme dolapta olduğunu ve gösterilen tepkilerin haksız olduğunu savundu.

Sağlık ve polis ekiplerinin de olay yerine gelmesinin ardından lunapark yöneticilerinden bir tanesi olayla ilgili ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

(CİHAN)