kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Komite kuruldu rektör aranıyor

01.10.2008
Koç Üniversitesi'nin yeni rektörünü bulmak için Ömer Koç başkanlığında "arama komitesi" kuruldu. Yurtdışında da arayışlarını sürdüren komite 13 madde halinde ideal rektörde bulunması gereken nitelikleri belirledi..
Görev süresi 1 Eylül 2009'da sona erecek Prof. Dr. Atilla Aşkar'ın ardından Koç Üniversitesi'nin yeni rektörü, başkanlığını Ömer Koç'un yaptığı bir komite tarafından aranmaya bir yıl önceden başlandı. Rektör arayışı yalnızca Türkiye ile sınırlı değil. Başta ABD ve İngiltere olmak üzere yurtdışındaki üniversitelerde de uygun aday aranıyor. Bulunacak rektöre "uygun ve rekabet edilebilen ücret paketi" teklif edilecek. Rektör ana kampustaki rektörlük konutunda kalacak. Rektör Arama Komitesi, öğretim kadrosu, öğrenciler, mezunlar ve idari kadro ile görüştükten sonra ideal rektör adayı için 13 maddelik nitelikleri belirledi. Bu nitelikler arasında genel kültür eğitimine önem vermek, yüksek enerjili olmak, zor kararları almakta yetkin olmak, hükümet yetkilileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri ile iyi iletişim kurabilmek gibi beceriler aranıyor. Komite rektörden beklenen görevleri de sıralıyor. Bu görevlerden biri de akademik personelin yanı sıra iş liderleri, bağışçılar ve üniversitenin dostları ile yakın ilişki içinde çalışmak. Rektör 4 yıl için atanacak ancak komite ikinci bir dönemin daha olabileceğini de hatırlatıyor.

ÜÇÜNCÜ REKTÖR SEÇİLECEK
Koç Üniversitesi'nin üçüncü rektörünü bulmak için oluşturulan "Rektör Arama Komitesi", 4 kişiden oluşuyor. Başkanlığını Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Ömer Koç'un yaptığı komitede yine Mütevelli Heyet'ten Tamer Şahinbaş, UPENN'den Prof. Dr. Profesör Bülent Gültekin, MIT'ten Prof. Dr. Philip Khoury bulunuyor. Üniversitenin web sayfasında da ilanı bulunan "rektör arama komitesi" üniversite ile ilgili bilgileri verdikten sonra bu arayışa uygun görülen öğretim üyelerinin aday gösterilmesini istiyor. Komite üyelerinden Tamer Şahinbaş, rektörlük için yurtdışı ve yurtiçinden çok sayıda isim önerildiğini ancak öneren ve önerilenlerin isimlerini de gizli tuttuklarını söylüyor. Adayları komite topladıktan sonra "Kimin rektör olacağına ilişkin kararı" Rahmi Koç'un başkanlığını yaptığı 12 kişilik üniversitenin mütevelli heyeti verecek. Koç Üniversitesi'nin 8 yıl görev yapan ilk rektörü Prof. Dr. Seha Tiniç'ten sonra Prof. Dr. Atilla Aşkar 2001'de bu yana iki dönem görev yaptı.
Haberin fotoğrafları