kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başıboş köpekler problem oluşturuyor

Giriş Saati : 01.10.2008 13:30
Güncelleme : 01.10.2008 17:52
Yeni Haber
Türkiye'deki başıboş köpek sayısının önümüzdeki 6 yılda 34 milyonu bulacağı belirtiliyor.

Mersin Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, normal şartlarda sokaktaki her köpeğin bir senede 16 yavru doğuracağı ve bir çift köpekten 6 yıl sonra toplam 67 bin yavru olacağının saptandığını söyledi.

Türkiye'de 1 milyona yakın sahipsiz sokak köpeği olduğunun tahmin edildiğini belirten Saday, bu sayının 6 yıl sonra yaklaşık 34 milyonu bulacağı tahmin edildiğine dikkat çekti. Bu rakamların sorunun büyüklüğünü gözler önüne serdiğini vurgulayan Saday, bu sorunun çözümü için vatandaşların başıboş köpekleri en yakın belediyelere bildirerek kayıt altına aldırması gerektiğine dikkat çekti.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sahipsiz hayvanların toplanıp kayıt altına alındığını, bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra kısırlaştırılıp, aşılandıktan sonra kulaklarına küpe takılarak alındıkları ortama geri bırakıldığını belirten Saday,"Beş yıl içerisinde hedef, her biri kuduz riski taşımayan, uyuzu, piresi olmayan, çoğalmayan ve kendi başına hayatını sürdürebilen bireylerden oluşmuş, kontrol altında, sağlıklı bir popülasyon elde etmektir. Bu bilinçle halkımızı tüm hayvanlara iyi muamele etmeye ve mahallelerinde gördükleri küpesiz başıboş hayvanları en yakın belediyeye bildirerek kayıt altına alınmasını sağlamaya davet ediyoruz." dedi.

(CİHAN)