kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Çürük elma Aragones

Özge Aydın/ SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 01.10.2008 09:46
Güncelleme : 01.10.2008 21:23
Yeni Haber
Avrupa Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Dinamo Kiev karşı karşıya geldi. Oynanan karşılaşma golsüz beraberlikle sonuçlandı...
*FENERBAHÇE - DINAMO KIEV MAÇINDAN KARELER...

GÜRCAN BİLGİÇ: ZÜĞÜRT TESELLİSİ (SABAH)

Maç bittiğinde "Hiç olmazsa yenilmedik" diye düşünen F.Bahçeliler çoğunluktaydı. Dinamo takımının istediğini elde etmesinin eşittiri, geçmiş performansların züğürt tesellisidir bu sözler...
F.Bahçe takımı öyle bir maç oynasaydı ki
Rakibini yiyip ısırıp, pozisyonları tükete tükete, seyircisini bir oturup, bir kaldırtsa...
Gol makinesi Güiza keşke "pres (!)" makinesi olmasaydı da, "Ama çok koşuyor" bu çocuk diye kalem oynatacağımıza, "oley" çekseydik hep beraber...
Puanları kaybetmekten daha kötüsü umutların yitmesidir.
Çünkü bu hava bulaşıcıdır ve işleri daha iyiye değil, hep daha kötüye götürür ki, ilacını bulmak da o kadar kolay değildir.
F.Bahçe iyi oynamıyor. İyi oynayacak umudunu vermiyor. Alex dışında sahadakilerin bir şeyler yapmaya niyeti de yok, mecali de.
Ama maçın iyi tarafı da var. Saracoğlu'ndaki son 14 maçında yenilmemişti.
Bugün bu sayıyı 15'e çıkardı.
Ama dediğimiz gibi
Keşke yenilseydi, ama bize umutlarımızı kazandırsaydı.

HAKKI YALÇIN: ÇÜRÜK ELMA ARAGONES (FOTOMAÇ)


Maçın bütününde, Fenerbahçeli futbolculardan, karşı konulamaz bir başkaldırı bekledim. Ligdeki kasvetli havayı yerle bir etmenin ışığını bekledim. Geçen yıl bu statta devleri yer bir etmenin hesabıyla, Allah'ına kadar emekçi, kitabına kadar Avrupalı Fenerbahçe'yi bekledim. Gelmedi... Ve galiba sezonu böyle bir Fenerbahçe'yi beklemekle geçireceğiz! ...
Peki, bundan sonra ne olur! Birini uğurlarken, birini bekler hayat. Gerçekçi gözle bakarsak, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi düşleri, yolda kalacak. İyimser bir gözlükle bakarsak, "Nasıl kaybettiyse öyle kazanır" diye düşünmek yeterli... Ama her hafta Fenerbahçe'nin güçlenmesini beklerken, bu takımının içinde güçlenen başka şeyler var. Geçen yılın devrim takımı, bu sezon başka bir ideolojinin takımı oldu. Bu ruhu öldüren çürük elma Aragones... Çünkü ne olduysa ondan sonra oldu!

SELÇUK YULA: KUTLU OLSUN! (FOTOMAÇ)

Aragones artık Fenerbahçe'nin nasıl bir kulüp olduğunu anlaması gerekir. Eğer anlamıyorsa, bizlerin anlattığı da kafi gelmiyorsa birilerinin anlatması gerekir.

Fenerbahçe bu sene kendine ait rekorları tersten kırmaya başladı. Kadıköy'de Avrupa maçlarında sürekli galip gelen takım dün sekteye uğradı. Anladığım kadarıyla ofansif oynayan futbolculardan hoşlanmıyorsun ve de oynatmıyorsun. Her zaman söylüyorum, Allah aşkına bir bak ön liberado oynattığın iki futbolcu şimdiye kadar kaç şut atmış, kaç asist yapmış ve kaç kere rakibini ekarte etmiş ve de daha kötüsü kaç kere ileriye oynamış. Bu şartlarda böylesine büyük bir takım ileriye nasıl gidebilir ki? Ne olursun, beraberlikler al senin olsun, galibiyetler bizim olsun. Son sözüm geçen sene Zico'ya saldıranlara ve Aragones'in gelmesi için kampanya yapanlara. Bizler Fenerbahçe'yi şampiyon yapan ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatan Zico'nun arkasındayken, sizler stajyer diye dalga geçip, Zico'nun gitmesi ve Aragones'in gelmesi için kampanya yaptınız. Eserinizle gurur duyun diyeceğim ama biliyorum ki yarın aynı kampanyayı Aragones için yapacaksınız. İşte F.Bahçe'nin asıl sorunu bu. İstikrar istemeyenler ve bir takım hesaplar peşinde olanlar bugün sizin bayramınızdır, kutlu olsun.

NECATİ BİLGİÇ: FIRSAT KAÇTI (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı ikinci maçta Dinamo Kiev'le golsüz berabere kalarak 8 maçlık galibiyet serisini sürdüremedi. İlk yarıda denk bir futbol sergileyen iki takım birbirine üstünlük kuramazken kalelerde önemli pozisyonlar görülemedi.

90 dakika boyunca sadece iki kalede Selçuk'un rakip kaleciye giden şutunu gördük. Sarı-lacivertli takım bir mevkisi hariç sahaya mevcut en iyi kadrosuyla çıkmıştı. İspanyol hoca sol kanada Uğur'u alıp Emre'yi Maldonado veya Selçuk'un yerinde oynatmalıydı. Nitekim 80 dakika Uğur girene kadar sol kanattan fazla atak göremedik. Ukrayna takımı sert futbol oynayan, çok koşan ve pres yapan elemanlardan kurulu. Yıldız futbolculardan yoksun olmaları atılan şutların tehlike yaratmasından çok uzaktı. Bunun yanında çok sayıda ofsayta düşerek ataklardan yararlanamadılar. Maçın Avusturyalı hakemi gerçi önemli bir hata yapmadı ama normal faullerde Fenerbahçeli futbolculara bol bol sarı kart gösterirken özellikle kasap gibi davranan önce Alex sonra Kazım'ı sakatlarcasına faul yapan Vukojevic'e sarı kartını çıkaramadı. Son dakikada Fenerbahçe'nin bir korner atışında Güiza yere indirilirken Dinamo lehine faul çalması da büyük hatasıydı.

ERMAN TOROĞLU: SINIFTA KALDILAR (HÜRRİYET)

FENERBAHÇE kötü oynuyor. Kötü oynamasından ziyade Fenerbahçe mücadele etmiyor. Ondan da önemlisi Fenerbahçe, geçen seneki takım olma özelliğini süratle kaybediyor. Zico varken de belki aman aman oynamıyordu ama özellikle Avrupa maçlarında ayrı bir havası vardı. Bu sene o hava da kayboldu.

Maçtan bir gece evvel Azizsilin sahneye çıkıyor. Önce Alex ve Roberto Carlos'u, sonra da o futbolcuyu Dereağzı'na çağırıyor arabalarından. Bu toplantıdan Aragones'in haberi var mı acaba? Veya bu toplantı neden kamp yapılan yerde yapılmıyor da Dereağzı'nda yapılıyor?

Bir Türk insanı ve spor adamı olarak, bir Türk takımının Avrupa'da başarılı olmasını isterim, kazanmasını isterim. Çünkü, orda olay Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Ankaragücü değil, bir Türk takımı var. Ama maalesef, Fenerbahçe Yönetimi'nin yanlış transfer politikaları ve teknik idareleri bu kulübü bu hale getirdi. Diyeceksiniz ki, ne var bunda Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor? Doğru da, ticarette bir laf vardır; verdiğine, kazancına bakacaksın. Fenerbahçeli yöneticilerin hepsi ticari hayatta başarılılar. Fenerbahçe'nin de ticari hayatında başarılılar. Ama Fenerbahçe teknik hayatında sınıfta kaldılar ve kalmaya da devam ediyor.

Bari, sarı lacivertliler işin sonunda grupta üçüncü olup Kupa2'ye kalabilseler.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 5 4 1 0 8 3 13
2 Bursa 5 4 0 1 9 6 12
3 Galatasaray 5 3 2 0 13 4 11
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 5 3 2 0 9 3 11
5 Sivas 5 3 2 0 9 4 11
6 Gaziantep 5 3 1 1 7 6 10
7 Kayseri 5 2 2 1 2 1 8
8 Ankaraspor 5 2 1 2 7 6 7
9 Konya 5 2 1 2 6 9 7
10 Fenerbahçe 5 2 0 3 7 5 6
11 Ankaragücü 5 1 2 2 6 7 5
12 G.Birliği 5 1 2 2 5 8 5
13 Denizli 5 1 1 3 6 10 4
14 Hacettepe 5 1 1 3 3 8 4
15 Eskişehir 5 0 3 2 3 6 3
16 İ.B.B. Spor 5 0 3 2 2 5 3
17 Antalya 5 0 1 4 7 11 1
18 Kocaeli 5 0 1 4 4 11 1
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Sivas 2  
  Fenerbahçe 1  
 İ.B.B. Spor 1  
  Beşiktaş 1  
 Kocaeli 2  
  Bursa 3  
 G.Birliği 1  
  Ankaraspor 1  
 Trabzon 3  
  Antalya 2  
 Gaziantep 2  
  Denizli 1  
 Hacettepe 0  
  Ankaragücü 1  
 Kayseri 1  
  Eskişehir 0  
 Galatasaray 4  
  Konya 1  
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Konya Trabzon Cumartesi 20:00  
 Antalya Gaziantep Cumartesi 20:00  
 Ankaraspor Sivas Cumartesi 20:00  
 Denizli İ.B.B. Spor Pazar 16:00  
 Bursa Galatasaray Pazar 18:00  
 Eskişehir Kocaeli Pazar 20:00  
 Ankaragücü G.Birliği Pazar 20:00  
 Fenerbahçe Kayseri Pazar 21:00  
 Beşiktaş Hacettepe Pazartesi 20:00