kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayramın ilk gününde bilanço ağır

Giriş Saati : 01.10.2008 16:22
Güncelleme : 01.10.2008 17:51
Yeni Haber
İzmir'de bayramın trafik kazalarıyla acıya dönüşmemesi için İl Emniyet Müdürlüğü bir dizi önlem aldı.

Polis 24 saat görev başında bulunduğu bayramın birinci gününe yine kazalar damgasını vurdu. Şehir içinde 29 kaza olurken, ilçelerde de 33 ayrı kaza meydana geldi. Toplam 62 kazanın meydana geldiği trafikte 20 kişi de yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. İzmir'de 312 kişi aşırı hız yaparak radara yakalanırken 16 kişi hakkında da alkollü olarak direksiyon başına geçmekten işlem yapıldı. Araba kullanırken cep telefonuyla konuşan 51 kişi hakkında da işlem yapıldı.

Trafikten Sorumlu İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şemi Albat, bayram öncesi ve sonrası olmak üzere 283 kilometrelik bir alanda bir dizi tedbir aldıklarını belirterek, "26 Eylül - 5 Ekim tarihlerini kapsayacak önlemler paketinde alışveriş merkezleri, camiler, mezarlıklar gibi halkın yoğun olduğu bölgelerde yol trafiğini sağlayabilmek için önlemleri iki katına çıkardık. Alkol, emniyet kemeri, teknik donanım kontrollerini 24 saat aralıksız gerçekleştiriyoruz. 68 motosiklet, 70 tane yaya devriye ile ana arterleri tuttuk." dedi.

Abat'ın verdiği bilgiye göre vatandaşların yakınlarını ziyarete giderken daha seri ulaşabilmeleri için İzmir'de 24 saat esasına göre radar ve emniyet tedbiri yanı sıra 26 Eylül - 5 Ekim tarihlerini kapsayan bir dizi önlem alındı.

Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Şemi Albat, uygulamaların alkol, emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, araba kullanırken cep telefonuyla konuşmak ve teknik donanım olarak yapıldığını belirtti. Bayramın ilk günü İzmir ve ilçelerinde ölümlü kaza olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Albat, vatandaşların daha seri ilerleyebilmeleri için kavşak noktalarını açık tuttuklarını söyledi. Bayram tatili sonuna kadar sürecek tedbirlerle huzurlu ve güvenli bir bayram için gerekenin yapılacağını ifade eden Albat, vatandaşların şikayetler için 155 Polis İmdat telefonuyla kendilerine ulaşmalarını istedi.

Şehir içindeki iş merkezlerinde aileleri yoğun trafiğe bağlı olarak dikkatli olmalarını ve mutlaka ışıklara riayet etmeleri konusunda uyaran Şemi Albat şöyle devam etti: "Kazaların çoğunluğu hıza bağlı kazalar olduğu için vatandaşları aşırı hız yapmamaları ve önlerindeki araca yakın seyretmemeleri konusunda uyarıyoruz. Türkiye'de emniyet kemeri kuralına uyarak yüzde 63'lük bir oranla birinci sırada bulunan İzmir'de bu sayının artmasını temenni ediyoruz. Kırmızı ışık kuralına uyulması konusunda da tekrar tekrar uyarımızı yapıyoruz."

İzmir ve ilçelerinde bayramın ilk günü 24 saat içinde gerçekleşen uygulama sonuçları ise şöyle:

Şehir içinde maddi hasarlı kaza: 29
İlçelerde maddi hasarlı kaza: 33
Kazalarda yaralanan sayısı: 20
Kırmızı ışık ihlali: 62
Ehliyetsiz arac kullanan: 7
Alkollü otomobil kullanırken yakalanan sürücü: 16
Aşırı hız ihlali (Radar): 312
Cep telefonuyla konuşurken yakalanan sürücü: 51
Emniyet kemersiz: 57
Uygulamalar sırasında kuralları ihlal eden kişilere toplam ceza: 96 bin 126 YTL.

(CİHAN)